12 серпня 2022 13:26

Максим ШАЦЬКИХ: "Один Циганков для "Динамо" матчі з "Бенфікою" не витягне"

Екс-форвард Динамо, а нині – новоспечений головний тренер Пахтакора Максим Шацьких в ексклюзивному інтерв’ю Sport Arena висловився про майбутні матчі біло-синіх із лісабонською Бенфікою в Лізі чемпіонів.


– Які ваші прогнози на протистояння Динамо з Бенфікою? Які шанси киян?

– З Бенфікою динамівцям треба грати, та й годі. Гра покаже, як усе буде. Я дивився усі ігри Динамо у цій кваліфікації Ліги чемпіонів. Шанси у протистоянні з Бенфікою у киян є. Шанси є завжди! Що, Бенфіка – прямо якийсь топ-суперник? Із нею можна грати. Зрозуміло, що у лісабонців гарна, збалансована команда. А грати можна з усіма.

– Що думаєте з приводу гри молодих Вівчаренка та Ваната? Вони вже вписуються до першої команди Динамо?

– Вівчаренко забив Штурму, і це добре. Забив гол, добре, молодець! Кияни виграли, далі пройшли. Ванату поки що важко. До рівня, який зараз потрібен динамівцям, складно дотягувати.

– Віктор Циганков, якщо буде у своїй найкращій формі, зможе витягнути матчі з Бенфікою і проявити себе як лідер команди?

– Один він нічого не витягне. Якщо вся команда працюватиме як злагоджений механізм, тоді так. Тоді є якийсь шанс. Бракує ще такої майстерності, як, наприклад, у Реалу, коли вони грають на індивідуальних якостях футболістів. Цього поки що немає у Динамо. Важко буде. І тому треба грати лише всім разом та один за одного. Тільки так!

– Надія на те, що Георгій Бущан знову витягне?

– Дай Боже, щоб йому не було чого тягнути. Щоб було якнайменше роботи в нього (сміється). Його прямий обов’язок – рятувати і допомагати. Він такий самий гравець, як і всі інші. Просто він знаходиться на фінішній стадії, так би мовити, на завершальному ешелоні. І він не має права на помилку. А це його прямі обов’язки – рятувати команду. Слава Богу, що все так добре склалося у матчах зі Штурмом. І все було закономірно! Кияни закономірно пройшли далі, обігравши Штурм. І тепер динамівці вирішуватимуть таке завдання.

– Як у вас справи в Пахтакорі? Які у вас завдання на сезон?

– Завдання максимальне, як і у Динамо Київ. Пахтакор – можна сказати, це Динамо для Узбекистану. Тому завдання завжди максимальні у всіх турнірах. Інших завдань тут не може бути. Завжди так було. Тим цікавіше.

Дмитро Котков