27 липня 2022 12:23
2

Тарас СТЕПАНЕНКО: "Фани говорили, що в "Шахтарі" багато бразильців. Зараз - майже всі українці"

Півзахисник «Шахтаря» Тарас Степаненко прокоментував Tribuna.com товариський матч з «Аяксом» (1:3).


- Як вам грати таким складом, з 10 вихованцями «Шахтаря» на полі з перших хвилин?

- Вболівальники ж хотіли цього. Вони часто говорили, що в «Шахтарі» грає багато іноземців та бразильців і мало українців, що не добре для збірної.

А зараз майже всі хлопці з академії, майже всі - українці. За виключенням Джурасека та, можливо, Траоре. Не знаю, яке рішення Лассіна прийме чи прийняв. Це вже його та клубу справа. Ми розуміємо, що це через війну в Україні.

Будуть грати українці, вони повинні доводити. Вони всі з академії, грати за першу команду «Шахтаря» - це їх мрія. Раніше казали: «Немає шансів. Як нам грати. Купують багато бразильців». От зараз для них великий шанс показати себе. Але треба працювати.

- Можете підійти й сказати: «Ей, діти»?

- Звичайно, можу. Мені 32, через тиждень-півтора - 33. Донькам Пятова через рік чи два буде 16-17 років. В нас зараз є футболісти такого віку. Також є досвідчені Кривцов та Матвієнко. Молоді повинні слухатися. Ми не ті хлопці, яка бажають чогось поганого чи пригнічують. Навпаки, хочемо допомогти стати молодим футболістам краще. Чим швидше це станеться, тим швидше ми досягнемо результату.

Скільки років я в «Шахтарі», стільки ми боролися за перші місця, за кубки та хороші виступи в єврокубках. У своєму віці я не хочу опускатися нижче.

- Які враження від роботи з Йовичевичем?

- Я ще у збірній питав у Піхальонка про нього, хоча й не знав, що він працюватиме в «Шахтарі». Він хвалив його. По матчах з «Карпатами» та «Дніпром-1» пам’ятаю, що його команди грали в гарний футбол. Хороший тренер, з амбіціями та вмінням працювати з молоддю. В нього дуже хороший тренерський штаб. Бачимо, що хоче тренер, які в нього вимоги. Дуже надіюся, що по ходу чемпіонату будемо додавати, - сказав Степаненко.
Поважаю Степаненка як основного гравця Збірної останнього десятиліття.
Але замітно що вдарило по шахтьорських скрєпах Стьопи ситуація з бразильцями ))
Чому ж ви раніше про це мовчали?
Він говорить так ніби це їх заслуга, чи ніби вони так хотіли зробити краще для України!