22 липня 2022 13:08

Олександр ПАНКОВ: "Шаблій узурпує та монополізує агентський бізнес в Україні. Він як путін в росії"

Футбольний агент Олександр Панков відповів, чому так активно веде інформаційну боротьбу з Вадимом Шаблієм.


- Які в тебе претензії до Шаблія?

- Основна претензія – не гроші. Це не пріоритет. У першу чергу важливими є вчинки та слова. Претензія номер 1 – повна узурпація та монополізація агентського бізнесу в Україні. Він як Путін в Росії. Така ж ситуація.

Будь-який футболіст, який потрапляє у сферу інтересів клубу, де Вадік «працює», переходить до нього. Навіть якщо в гравця вже був агент. Він десь з часом зникає. Раніше була казка, де дотик героя приносив смерть. Тут те ж саме, вмирає все, до чого доторкається Шаблій.

Наприклад, є в мене футболіст. Умовний Вася Іванов. Ним цікавиться «Зоря». Починають дзвонити, він каже: «Добре, йдемо в «Зорю». Ми підписали контракт, хі-хі-ха-ха, все добре. Проходить 3 місяці, а хлопець вже незадоволений мною, щось його не влаштовує.

Його оточують й починають акуратно «вкидати». Якщо ти хочеш грати в цій команді, «ти ж розумієш, з ким повинен працювати». Якщо хочеш, щоб все вдавалося, «ти ж розумієш, з ким повинен працювати». Якщо хочеш піти звідси й розкритися, «ти ж розумієш, з ким повинен працювати». Це йде роками. Агентів вже майже немає, живих залишилося 5 людей, - сказав Панков.