14 травня 2022 17:32
1

Вірт вважає, що легенда "Динамо" могла би очолити "Шахтар"

Все йде до того, що італієць Роберто Де Дзербі, який поїхав до Італії після благодійного турне «гірників», вже не повернеться до Шахтаря. Колишній воротар донеччан, а нині керманич Вереса Юрій Вірт, що в Україні достатньо спеціалістів, здатних замінити неповернення.


- Юрію Миколайовичу, Де Дзербі натякнув, що покине Шахтар. Хто з українських тренерів міг би підійти донецькій команді?

- Першим на думку відразу спадає Віктор Скрипник. Також читав у пресі, що Сергій Ребров хоче повернутися та працювати в Україні. Для нього Шахтар теж не чужа команда, хоча більшу частину кар'єри він провів у Динамо, але розпочинав у донецькій команді.


Думаю, ці дві кандидатури найвідповідніші для Шахтаря, але вирішуватимуть керівники. Скрипник та Ребров уже довели у попередніх клубах, що є серйозними фахівцями.


- Ви довгий час виступали у Шахтарі. Якби вам запропонували посаду головного тренера, погодилися б?


- Це з області фантастики, а я реаліст (сміється, - прим). Я розумію, що на сьогодні мені ще потрібно багато працювати та навчатися. А в майбутньому, чим чорт не жартує.

– Кого ви бачите лідером оновленого Шахтаря?


- В останніх іграх дуже сильно виділяється Мудрік. Якщо його не продадуть, це майбутнє Шахтаря. Те саме стосується Трубіна. Сплав молодих гравців та ветеранів (Степаненко, Кривцов, Матвієнко) роблять Шахтар доброю, цільною командою. А якщо ще повернуться два-три легіонери, то Шахтар стане ще сильнішим.

Невже Леоненко?