5 травня 2022 19:58

Евра про гомофобію у футболі: "Гравці "Вест Хема" говорили: "Якщо в команді будуть геї, то нехай ідуть. Я не піду з ними до душової"

Патріс Евра розповів про гомофобію деяких гравців "Вест Хема".


"Футболіст не може бути геєм, всі збожеволіють. Можу навести приклад. Коли я грав за «Вест Хем», до нас прийшов хтось із англійської футболної федерації та сказав: "Ми повинні приймати всіх". І деякі гравці сказали: Ні, якщо в команді будуть геї, то вони повинні піти. Я не піду з ними до душової".

Я встав і сказав: "Заткніться, заткніться все. Ви себе чуєте? Так було у 2018 році, і ми, як і раніше, не можемо приймати кожного. У футбольному світі люди недостатньо відкриті для цього, дуже шкода.


Можу зрозуміти [чому футболісти не роблять камінг-аути]. Навіть я, коли гравці-геї приходили до мене, говорив: «Будь обережним, адже якщо ти скажеш про це вголос, то побачиш реакцію решти. Але я тебе підтримаю. І я захищатиму і підтримуватиму тебе, адже у мене є авторитет у роздягальні", – розповів колишній гравець "Манчестер Юнайтед", який виступав за "Вест Хем" у 2018 році і відіграв за клуб 5 матчів.