3 травня 2022 14:18

"Війна перемогла світ, це ганьба для світових лідерів": екс-тренер "Шахтаря" знайшов винних у бойових діях в Україні

Колишній головний тренер Шахтаря Луіш Каштру висловився про бездіяльність світової спільноти у процесі досягнення миру в Україні.


Луїш Каштру вважає, що світові лідери мають бути миротворцями та стримувати амбіції тих, хто заманеться розпочинати війни.


«Я вважаю, що це ганьба для миру, ганьба для світових лідерів, що там трапляється, як і на будь-якій війні у світі. Я вважаю, що світові лідери мають бути як миротворці, а не як воїни.

І коли виникає якийсь світовий лідер, що просуває війну, інші повинні утримувати його імпульс і працювати для досягнення миру. В даному випадку війна перемогла світ, і це ганьба для нас усіх».

Португальський фахівець зізнався, що після роботи у Шахтарі у нього залишилися знайомі з Україною і він з ними підтримує зв'язок.

«У мене є контакти сімей, які сплять у жахливих умовах, вони змушені спати у бункерах, гаражах. Це жахливо, що там трапляється.

Я навіть не знаю, що сказати, просто міцно обіймаю всю Україну та всіх українців через те, через що вони зараз проходять. Це очевидно криза світових лідерів», – заявив Каштру в інтерв'ю для Terra.