13 квітня 2022 17:18

Юрій ВІРТ: "Росіяни – варвари. Вони хочуть пограбувати людей, багатьох убивають, ґвалтують жінок, дітей"

Головний тренер Вереса (Рівне) Юрій Вірт поділився своєю думкою про війну між Україною та росією, а також розповів про те, що відбувається в його команді зараз.


– Юрію Миколайовичу, понад півтора місяці минуло після нападу російських військ на нашу країну. Що ви думаєте про цей варварський напад?

– Війна це найгірше, що може бути у житті. Ніколи не міг подумати, що у нашому житті може бути війна. Це велике горе всім. Дуже багато загиблих діти гинуть.

– На вашу думку, що хоче окупант?

– Важко відповісти. Щодня вони щось вигадують. То денацифікація, ще щось.

– Як би ви охарактеризували наших військових, хто боронить Україну?

– Наші воїни фантастично захищають людей та українську землю. Хлопці воюють фантастично. Думаю, що українські воїни наймужніші у світі. Раніше всі побоювалися російських військових, казали, що вони одна з найсильніших армій. Але бачимо, що це не так. Наші військові перевершують війська окупанта. Поступово ми повертаємо під наш контроль наші міста та села.

– Багато хто каже, що ми вже перемагаємо у цій війні…

– Я згоден із цією думкою. Багато хто думав, що російські окупанти за тиждень зможуть нас перемогти. Але не так сталося, як вони хотіли. Це заслуга наших воїнів, які демонструють справжню мужність та фантастично захищають нашу батьківщину. Усі ми віримо у нашу перемогу.

– Після того, як наші військові вигнали рашистів із Київської області, ми побачили, що практично повністю зруйновані Буча, Ірпінь, Гостомель. Там де вони – там розруха.

– Це варвари. Вони хочуть пограбувати людей, багатьох убивають, ґвалтують жінок, дітей. Росіяни – гірші за тварин.

– Допомога США, Великобританії та інших країн є вкрай важливою у нашій боротьбі з російськими фашистами…

– Так, треба подякувати всьому цивілізованному світ за ту допомогу, яку нам надають. Вони підтримують нас і фінансово, і надають зброю. Гадаю, як і санкції, накладені на Росії, допоможуть зламати ворога.

– Нещодавно ви провели аукціон, де виставили свою медаль, вигравши з Шахтарем Кубок УЄФА. Її викупили за 220 тисяч гривень. Куди пішли ці гроші?

– На одну половину цієї суми ми закупили каски та рації. На суму, що залишилася, ми оформили замовлення на виготовлення бронежилетів. У цьому мені допомагає Дмитро Поворознюк. Найближчим часом все буде доставлено на передову, нашим захисникам.

– Перейдемо до справ футбольних…

– 24 лютого ми провели збори з хлопцями та відпустили їх у свої сім’ї. З усіма я телефоную, постійно на зв’язку і з президентом клубу Іваном Надєїним. Він сказав, коли буде світ – футбол повернеться. Це дуже важливі слова. Народний клуб Верес житиме. Ми всі віримо у нашу спільну перемогу.