12 квітня 2022 23:50

Ще одна поразка Росії: CAS відхилив апеляцію окупантів щодо усунення від ЧС-2022

Фото - ua.depositphotos.com


Росіяни не втомлюються ходити за військовим кораблем. Спортивний арбітражний суд у Лозанні ухвалив чергове рішення щодо загарбників.


CAS не задовольнив клопотання Російського футбольного союзу щодо скасування рішення про відсторонення терористів від міжнародних турнірів під егідою ФІФА, зокрема від відбору на ЧС-2022. Про це йдеться на офіційному сайті суду.


"Футбольні асоціації Польщі, Швеції та Чехії публічно оголосили про своє рішення не грати проти Росії. Іншими словами, якщо чоловічій національній збірній заявника буде дозволено грати, її суперники програють гру, а матчі навіть не відбудуться. Цілісність змагань ФІФА буде серйозно порушена", – йдеться у прес-релізі.

Також Спортивний арбітражний суд у Лозанні пояснив, чому окупанти не можуть проводити матчі на нейтральних полях: "Більшість європейських країн підтримали рішення про усунення команд, які представляють Росію, тому малоймовірно, що ці країни прийматимуть ігри за участю цієї збірної.


Через світове обурення та осуд, викликані подіями, які зараз розгортаються в Україні, сумнівно, що посилених заходів безпеки буде достатньо, щоб гарантувати безпеку гравців, тренерського штабу та іншого персоналу Росії".


Нагадаємо, збірні та клуби терористів були відсторонені від змагань під егідою ФІФА та УЄФА. Саме тому Польща автоматично пройшла у фінал стиків та, здолавши Швецію із рахунком 2:0, потрапила на ЧС-2022.