7 квітня 2022 18:42

"Манчестер Сіті" у 2013-му порушив правила ФІФА, заплативши "Малазі" 360 тисяч євро за трансфер 14-річного Браїма Діаса

Der Spiegel випустив нове розслідування щодо діяльності «Манчестер Сіті».


Німецьке видання з посиланням на дані Football Leaks стверджує, що АПЛ кілька років не публічно вивчає можливі порушення з боку клубу.


Серед іншого «міщан» підозрюють у підписанні контрактів із неповнолітніми гравцями з порушенням правил, а також у тиску на молодих футболістів.


За правилами ФІФА, клубам не дозволено здійснювати трансфери гравців віком до 16 років з інших країн. Також не дозволяється здійснювати грошові виплати неповнолітнім гравцям, їхнім батькам чи їхнім агентам.


Der Spiegel стверджує, що «Манчестер Сіті» порушив правила під час переходу 14-річного Браїма Діаса (зараз виступає за «Мілан» на правах оренди з «Реала») з «Малаги» наприкінці 2013 року. Зазначається, що іспанець два роки тренувався в академії Сіті, перш ніж його змогли офіційно зареєструвати.


З вивчених електронних листів керівництва "Ман Сіті" випливає, що компанія Abu Dhabi United Group (ADUG), що належить шейху Мансуру, який володіє клубом, погодилася заплатити 360 тисяч євро "Малазі" за трансфер Діаса, хоча це заборонено правилами. ADUG хотіла приховати свою участь у цій операції, навіщо перевела гроші компанії-посереднику в Барселоні, яка направила гроші «Малазі».


У минулі роки Der Spiegel повідомляв, що "Манчестер Сіті" потай виплачував агенту Джейдона Санчо в період виступу гравця в молодіжній академії "Сіті".


У 2020 році попереднє розслідування Der Spiegel призвело до усунення "Ман Сіті" від участі в Лізі чемпіонів на 2 роки. Клуб оскаржив рішення УЄФА у CAS та виграв справу.