23 березня 2022 21:15

Жан БЕЛЕНЮК: "Доцільно вимагати усунення російських спортсменів із конкретними термінами, щоб вони не повернулися на майданчики наступного дня після закінчення війни"

Уславлений український борець знає, як краще вчинити з російськими спортсменами, котрі підтримали війну в Україні.

Олімпійський чемпіон з греко-римської боротьби Жан Беленюк запропонував вказати конкретні терміни усунення російських спортсменів, які підтримали війну проти України.

«Ті спортсмени, які публічно підтримали агресію, вбивство українців, повинні мати чіткі санкції, бо Міжнародний олімпійський комітет дав меседж та розпорядження федераціям – усунути російських та білоруських спортсменів від участі у міжнародних змаганнях

Деякі федерації навіть не прислухалися, такі як Федерація з водних видів спорту, бо її очолюють представники РФ, – цитує Беленюка телеграм-канал Верховної Ради. – Вони пішли лише на те, щоби російські спортсмени виступали під нейтральним прапором.

Я думаю, доцільно вимагати усунення з конкретними термінами, щоб не було так, що коли війна завтра чи післязавтра закінчиться, спортсмени, які її підтримували, одразу ж вийдуть на спортивні майданчики і реалізовуватимуться у спортивному плані в цивілізованому світі».