13 березня 2022 23:08

"Укрзалізниця" заявила, що готова націоналізувати "золотий вагон" Медведчука

«Укрзалізниця» готова націоналізувати так званий золотий вагон народного депутата від «Опозиційної платформи — За життя» Віктора Медведчука та задіяти його для перевезення дітей та післяопераційних хворих.


Про це повідомили у пресслужбі перевізника.


Спочатку вагон потребуватиме технічного огляду, який компанія готова провести в стислі терміни. В Укрзалізниці заявили, що зараз усі салон-вагони компанії залучені для евакуації населення, зокрема маломобільних та дітей, тому ще один вагон не буде зайвим.


«Проте у компанії багато питань до інтер’єру, тому до цього вагону допускатимуться виключно пасажири з перевірено стійкою психікою, а з провідниками після рейсу працюватимуть психологи», ㅡ жартують в УЗ.


Що за золотий вагон?


Журналісти «Слідство.Інфо» виявили на території маєтку Віктора Медведчука у Пущі-Водиці прихований під маскувальною сіткою залізничний перон з назвою «Дальняя», а на пероні — вагон-ресторан «Pullman». Ця компанія виробляє люксові автомобілі та залізничні вагони. Такі вагони-ресторани були популярними у минулому столітті, коли заможні європейці подорожували залізницею.


У потязі є основна зала приблизно на 40 людей, а також кілька окремих кімнат: кухня, віп-купе і туалет. При вході стоїть барна стійка зі склянками від російського «Кубачінського комбінату», на яких видно позолочений герб рф.


За даними журналістів, цей «золотий вагон» був подарунком дружини політика Оксани Марченко на день народження чоловіку.