26 лютого 2022 23:20

Чехія може відмовитися від матчу з Росією через війну в Україні: "Дуже ймовірно, що ми підемо за польським і шведським сценарієм"

Фото - Depositphotos.com


Чехія допускає відмову від стикового матчу проти Росії.


Півфінали стикового турніру плей-офф за вихід на ЧС-2022 між збірними Росії та Польщі, а також командами Чехії та Швеції повинні пройти 24 березня. Переможці пар зустрінуться у фіналі 29-го. У Росії обидва матчі були заплановані в Москві.


Сьогодні від матчу проти Росії відмовилася спершу збірна Польщі, потім теж саме зробила команда Швеції. Чехи знаходяться в контакті з футбольними керівниками цих країн, а також з ФІФА та УЄФА.


Футбольна асоціація Чехії (FAČR) виступила із заявою з приводу ситуації в Україні. Чеська Федерація засуджує те, що відбувається і висловлює впевненість, що все припиниться якомога швидше.


«Ми усвідомлюємо нагальність безпрецедентної ситуації, що виникла в останні дні, яку більшість з нас ще недавно не могли собі уявити.


У сформованих обставинах уявити такий матч практично неможливо, і дуже ймовірно, що ми підемо за польським і шведським сценаріями, але обійти процедурні етапи неможливо», – заявив президент Футбольної асоціації Чехії Петро Фоусек.


Рішення буде прийнято на засіданні виконавчого комітету FAČR в найближчі години.