11 лютого 2022 22:41
3

"Треба у Фоменка запитати, чому він мене не відстояв". Заваров розповів про образу на Шевченка, який змінив його в збірній України напередодні Євро

Колишній тренер Металіста, Арсеналу і національної команди Олександр Заваров детально обговорив свій відхід зі збірної України в 2016 році.


З 2013 року Олександр Заваров працював помічником головного тренера збірної України Михайла Фоменка, але перед Євро-2016 поступився цим постом Андрію Шевченку після того, як рульовий синьо-жовтих презентував новий штаб, який мав готувати національну команду до турніру.


У лютому 2016 року відбулася презентація нового тренерського штабу, де вже не було Заварова. Легендарний український футболіст був засмучений, що не отримав шанс попрацювати на чемпіонаті Європи і затаїв образу на Володимира Генінсона (колишній виконавчий директор ФФУ) та Андрія Павелка.


Зараз Заваров каже, що у нього вже не залишилося засмучення і-за минулого, проте певний осад від дій Фоменка, Павелка та інших залишився:


"Ображений на Шевченка? Якось начебто ситуативно. Ну поображався місяць, ну і все. Якось було прикро, тим більше зроблено було це спеціально, тому що у Франції був. Жив, живу там, грав там. Начебто у Франції граємо, ну що? Важко було чи почекати кінця чемпіонату Європи?"


"Я міг би зробити, попросити. Чому ми це робили, Онищенко, Сивуха. У нас контракт був до листопада. Що варто було президенту Конькову [Анатолію, екс-президент ФФУ] підписати на десять років зі мною контракт? Я не пішов просити, я не почав клянчити. Я не кажу, що я спокійний, але треба було по-людськи"


"Виявляється було так не можна у нас. Тобто все одно, скільки тренерів було: п'ять, десять. Можна було по-іншому все зробити. Це буде на їх совісті. Виклич ти за місяць і скажи, що не будемо продовжувати контракт.


Треба у Фоменка запитати, чому він мене не відстояв. Треба у нього запитати, у керівників. Я йому питань не ставив, тому що це нижче моєї гідності. Я не чіплявся зубами за цю посаду, але осад залишився", - сказав Заваров в інтерв'ю для Youtube-програми "Вацко Live".


Фото - Footboom

Там Фоменко ничего не решал, за него уже все "порешали", а его поставили перед фактом.
Це щось із цієї серії: https://www.youtube.com/watch?v=SLkczrNBIY4
Більшу половину не зрозумів