10 лютого 2022 23:43

Олександр СОПКО: "Сумно спостерігати за заходом кар'єри Євгена Коноплянки"

Кадрові зміни в "Шахтарі", як і в київському" Динамо", завжди привертають особливу увагу вболівальників. Під час зимової паузи в сезоні-2021/22 "гірників" покинув Данило Сікан, який на правах оренди до літа перебрався в клуб другої німецької Бундесліги "Ганза", і вже встиг дебютувати в поєдинку з "Динамо" (Дрезден). На черзі-Євген Коноплянка, про майбутній перехід якого повідомив гендиректор "Шахтаря" Сергій Палкін, і якому активно підшукують нову команду. Екс-гравець "гірників", відомий футбольний експерт Олександр Сопко в інтерв'ю Footboom поділився думкою про кар'єру Сікана і Коноплянки.


- У них різні ситуації, - зазначив Сопко. - Данило Сікан - молодий і амбітний футболіст, якому потрібно грати. Тому, його відхід в оренду - ідеальний варіант. Німецький чемпіонат, незалежно від дивізіону, розташовує до інтенсивного футболу, гри на випередження. А це коник Сікана. Стиль" Шахтаря " нівелював корисні якості Данила Сікана.


Що стосується Євгена Коноплянки, то сумно спостерігати за заходом його кар'єри. Вважаю, що йому необхідно було більше стежити за собою, більше розвивати свої фізичні можливості, розширювати тактичний кругозір. А Коноплянка, замість цього, експлуатував свій талант, отриманий від тата з мамою. Спочатку йому все легко давалося. Але Євген - односторонній гравець, футболіст однієї позиції. Не дивно, що попиту на нього практично немає. Упевнений, нинішня ситуація Коноплянки - це маленька трагедія футболіста.


Фото - сайт ТК "Футбол 1/2/3"