8 лютого 2022 12:38

Віталій РЕВА: "Лунін, Нещерет, Різник, Трубін - це воротарі дуже високого рівня"

Тренер воротарів молодіжної збірної України Віталій Рева в інтерв'ю Sport Arena поділився думкою про колег по воротарському цеху - Андрія Луніна, Руслана Нещерета, Дмитра Різника та Анатолія Трубіна.


"Лунін, Нещерет, Різник, Трубін — це воротарі дуже високого рівня. Але завдання тренера молодіжної збірної не тільки підібрати голкіпера, але бачити також в ньому перспективу і можливість, щоб він через якийсь час грав у національній команді. У мене невеликий досвід - 6-7 років", - сказав Рева.


"Андрія Луніна перший раз ми викликали ще в U-19, де головним тренером був Володимир Єзерський. Лунін був на голову вище свого конкурента Олега Білика, він завжди хоче бути в грі, любить читати гру, добре грає ногами - це великий плюс. Іноді це бажання завжди бути в грі йому заважає, він робить помилки, але це нормальний процес. На той момент він був сильнішим, а коли його почали викликати в національну збірну, то через Олександра Шовковського ми намагалися донести, що Луніну краще грати в молодіжній команді. У нього є хороші якості, а є якості, над якими треба працювати. Він все ще молодий воротар, єдина проблема останніх років - він мало грає, але про це і так всі знають. Лунін - спокійний, як для воротаря збірної - це наше майбутнє, але йому потрібно грати".


"Різник провів у нас одну-дві гри і його відразу забрали в національну збірну. Там був ковід, у них не вистачало воротарів. Я за ним стежив. За Трубіним ми теж давно стежили, ще коли він був немужественний, зараз він вже подорослішав. У нього дуже хороші перспективи. Я їх всіх поважаю, стежу, бажаю їм удачі. Але час летить швидко - тільки хтось підходить до молодіжної збірної, а вже заграв - і відразу в національній. З Нещеретом я працював ще в команді U-15, у нього є хороші якості, дещо потрібно покращувати.


"Але не хочу на камеру говорити, хто з них сильніший. До всіх добре ставлюся, не люблю коли порівнюють. У кожного є свої сильні сторони, вони - майбутнє нашого футболу. Хтось грає в Лізі чемпіонів, хтось поїхав в Реал, тому за воротарів нашої національної збірної я спокійний".


З початку сезону 47-річний Рева зіграв у шести матчах Лівого Берега в другій лізі, де київська команда після 19 зіграних матчів займає друге місце в групі "А".


Фото - footclub.com.ua