8 лютого 2022 09:50
1

Олександр СОПКО: "Ігнатенко треба здати в "Бордо" 15 іспитів, а потім вибирати, з ким дружити"

Орендований "Бордо" до кінця сезону півзахисник "Шахтаря" Данило Ігнатенко зіграв дебютний матч за новий клуб. Це була зустріч проти "Реймса" в 23-му турі чемпіонату Франції. Наш земляк розпочав матч на лавці запасних, а на поле вийшов на 63-й хвилині. На той час команда "Бордо" вже програвав з рахунком 0:4. Сам Ігнатенко через дев'ять хвилин після виходу на поле отримав пряму червону картку. Матч завершився з рахунком 5:0 на користь "Реймса".


Дебют Ігнатенка в "Бордо" прокоментував для Footboom відомий футбольний експерт Олександр Сопко.


- Ігнатенко "Бордо" брав, враховуючи його якості. Він гравець жорсткий, люблячий єдиноборства. Можливо, трактування нашого чемпіонату іноді дозволяють діяти в подібному стилі. Є гравці, які цілеспрямовано прагнуть завдати травми, а є ті, які грають жорстко, чесно, безкомпромісно, не шкодуючи ні себе, ні суперника. Ігнатенко якраз з таких. При цьому він не симулянт і не провокатор.


Тут більше проблема в самому "Бордо", слабкому рівні гри команди. Тому Данилу там, можливо, і важко буде себе проявити, тим більше в ситуації, коли команда на межі вильоту, коли постійна напруга. Відповідно, кожна така помилка стає важче подвійно для команди. Тому йому, можливо, для початку треба трохи зменшити свій настрій, запал, трохи погасити свої емоції. Так, він, швидше за все, хотів проявити себе якнайкраще, показати, як треба боротися. Проте, в гру треба входити трохи спокійніше. Крім того, там дуже часто люблять влаштовувати легіонерам, свого роду, прописку, мовляв ми тобі зараз покажемо, і все в такому дусі. А вже коли футболіст в Лізі заробляє певний авторитет, то йому деякі гріхи можуть прощати. Але спочатку новачків ставлять саме в такі рамки. У ситуації з "Реймсом" не скажеш, що Ігнатенко спеціально фолив, та й помилка його не була фатальною, адже команда до цього вже "горіла", і тут більше питань до інших футболістів.


- У "Бордо" зараз йде певна зміна поколінь. Чи може це зіграти Ігнатенко на користь і як йому не упустити момент, щоб вписатися в команду?


- Коли запрошують на півроку, то замислюватися про зміну поколінь і про те, щоб обзавестися друзями – це наступний крок. Зараз у них до кінця чемпіонату залишається близько 15 ігор, і кожна гра для Ігнатенка зараз – це іспит. У нього їх 15. Йому треба конкретно виконати те, що від нього вимагає тренер, і що він може максимально робити на сьогодні. І якщо він ці іспити здасть, тоді можна буде говорити про продовження оренди, або викуп контракту. І заодно можна буде придивлятися, яке покоління, з ким дружити, з ким більше взаємодіяти на грі і так далі.


Фото - Footboom

Игнатенко качественный футболист. За его карьеру я спокоен. Он там проявит себя.