8 лютого 2022 08:31
1

Блогер: "За майбутнє Лєднєва спокійний. Він - якісний футболіст для чемпіонату Угорщини"

Блогер Михайло Смоловий аналізує гру півзахисника "Динамо" Богдана Лєднєва в "Фехерварі", куди футболіст перебрався на правах оренди.


- Богдан Лєднєв


Назад до витоків


Не люблю фразу "я попереджав". Але дивно звідки після оренди в Зорю у журналістів з'явився такий нездоровий оптимізм типу "Лєднєв потрібен Динамо прямо зараз".


Сьогодні речі, які робить Буяльський, у всій Україні здатний робити... тільки Буяльський. Мова про народжених в сучасних кордонах, звичайно. Неспроможність Богдана замінити цей функціонал закономірна. Заодно і не завадило б багатьом переглянути "успіх" Зорі того періоду в позиційній грі.


У Фехерварі/МОЛ ВІДІ/Відеотоні (за смаком) все повертається на круги своя. Вже у другому своєму матчі Богдан виходить у ролі правого вінгера, у більш "спокійному" середовищі.


Подивіться на карту прийнятих передач (третя зліва у верхньому ряду), а тепер прикиньте в пам'яті, де і за яких обставин приймає м'яч Буя. Очевидно? Очевидно. Тепловий слід теж дає уявлення про зону проживання.


Богдан так і не зміг перебудуватися на постійний пошук вільних зон або напівпозицій гравців оборони.


Тепер йому це і не потрібно: приймає в зручних і спокійних зонах, часто в дотик скидаючи назад.


Можна повернутися до улюбленого:


- пошуку партнерів попереду, які краще за нього вміють шукати простір

- ривкам вперед і дриблінгу

- пуляніям здали і виконанню стандартів


У цьому матчі один з них став гольовим: подав з кутового прямо на голову партнеру. Перша результативна дія.


Поки притирається до партнерів, то браку багато: 11 штук за 60 хвилин явно занадто. В основному втрачав у передачах вперед і дуелях в атаці (програв 9 з 14).


Ще один плюс, що особливої оборонної навантаження і обсягу в пресингу (як у буї) не буде. За 60 хвилин:


- 2 дуелі в захисті (50%) і 1 за нейтральний м'яч (0%)

- 3 перехоплення і 1 відбір


Тому за його майбутнє спокійний. Він якісний футболіст для чемпіонату Угорщини. Ще раз: в Україні фізично немає людей успішно справлятися із завданнями Буяльського, крім самого Віталія. Це ікона. Так що тепер всім гравцям в петлю лізти? Фізрукам так, що не привчають з малолітства читання та інтерпретації простору, непогано було б їх замінити.


На фланзі, де грав все життя до Зорі все повинно вийти. Тут вже все в його руках! - написав Смоловий у своєму телеграм-каналі.



В ДК він міг би принести більше користі не на позиції Буяльський/Гармаш, а як підміна Циганкову (явно краще, ніж Антюх варіант), або як нападник.