7 лютого 2022 08:27
1

Олег ГУСЄВ: "На зустрічі УАФ з арбітрами обговорювали гру рукою. Половина клубів Прем'єр-ліги говорили, що був пенальті, інші - не було"

Асистент головного тренера "Динамо" Олег Гусєв розповів, як розбирали з арбітрами правила гри рукою в штрафному майданчику.


- Ви були на зустрічі УАФ з арбітрами. До яких висновків прийшли?


- Та ні до яких. Просто нова людина прийшла. Намагався пояснити, що він хоче тут, як бачить розвиток футболу. Вказав на деякі нюанси в правилах.


Зустріч була дві години, ми годину розбирали гру рукою в штрафному майданчику. Стільки нюансів, вони самі, по-моєму, не... Тільки з 5-ї камери можна зрозуміти, чи були порушення.


Рука вище, нижче, в природному положенні, м'яч летів швидко чи ні, хотів він зіграти в м'яч чи ні - там стільки підзаголовків у правила, що тільки переглядаючи з 5-ї камери. Він запитує: "Було пенальті?" Сидять представники 16 клубів, половина каже, що був, а половина - не було.


І обговорюють, чому було, чому ні. Ті кажуть: "Я ж говорив, що не було". Інші: "Та ні, все одно, це пенальті". Скільки людей - стільки й думок. Будуть суперечки, впевнений, - сказав Гусєв.

Сама ФІФА в правилах створює суперечки.....Півтора століття люди грають в футбол і знали, коли була рука, коли ні.А тут нові реформатори понапридумували різних нюансів і самі в цьому остаточно заплуталися. А ,,відіграти назад" соромно.