3 лютого 2022 14:12

Еміль КАРАС: "Майже не спав ніч, коли Луческу запропонував стати його асистентом в "Динамо"

Тренер Динамо Еміль Карас розповів про те, як Мірча Луческу запропонував йому увійти до тренерського штабу київської команди.

Карас став асистентом Луческу в липні 2020 року, коли румунський фахівець очолив Динамо.

"Знайомство з Луческу? Вийшло так, що в останній момент колишній асистент Мірчі Луческу в Шахтарі [Олександр Спиридон] відмовився з якихось причин, і тоді мені подзвонив наш спільний друг Аркадій Запорожан, який займався приїздом Луческу. Він запитав, чи готовий я", - розповів Карас в інтерв'ю Sport Arena.

"Я був трохи здивований, якщо не сказати, що шокований. В першу чергу, через ім'я Луческу, в другу — через клуб, куди він збирався йти. Це топовий клуб".

«У цю ніч я майже не спав, розмова відбулася пізно ввечері. І мені більше не дзвонили. Начебто завтра я повинен летіти до Києва, але більше ніхто не дзвонив, тому вночі майже не спав через емоції. Вранці швидко зібрав речі і поїхав в аеропорт. Приїхали до Києва, і тут вже познайомився з Луческу».

"Я так зрозумів, що ще до того, як Містер подзвонив мені, він запитав, у кого може дізнатися інформацію про мене. Я сказав, що в першу чергу це дано Петреску. Перший мій досвід за кордоном був з іншим румунським тренером, він зателефонував і дізнався, запитав, а потім сказав: 'поговоримо'. Вранці повідомили, що я можу їхати, а до цього був у такому висячому положенні — так-так, ні-ні. Був дуже радий, коли він погодився".

"Були, звичайно, емоції, але я вже не хлопчик, от якби це сталося 10-15 років тому. Але те, що я практично не спав, вже говорить про те, що Я небайдужий до цього моменту. До Динамо і Луческу".

"Я отримую велике задоволення від того, що працюю з цим тренером, від того, що я вчуся у нього. Я працюю в Динамо на прекрасній базі, в прекрасному клубі і з прекрасними футболістами".