29 січня 2022 10:18

Дурість партнера по "Манчестер Сіті" позначиться на українцю Олександру Зінченку: рішення прийняли в УЄФА

Дисциплінарний комітет УЄФА збільшив дискваліфікацію захисника Манчестер Сіті Кайла Уокера за червону картку, отриману англійцем у матчі групового раунду Ліги чемпіонів проти Лейпцига, з одного до трьох поєдинків, пише zbirna.com.


Порушення Уокера було названо "нападом" в офіційній постанові контрольного, етичного та дисциплінарного органу УЄФА, повідомляє Мanchester Evening News. До слова, відразу після того матчу, наставник МС Хосеп Гвардіола натякнув на дурість свого гравця (видалення сталося на 81-й хвилині матчу, який ніякого турнірного значення для англійців не мав): "Кайл Вокер — важливий для на гравець і втрачати його так не потрібно. Сподіваюся, він витягне урок з цієї ситуації. Що я йому сказав? Я прийшов на спілкування зі ЗМІ не для того, щоб говорити про те, що відбувається в роздягальні", — заявив Пеп.


Виходить, що без свого основного правого захисника команді Гвардіоли доведеться обійтися в обох матчах 1/8 фіналу проти португальського Спортинга, а також, у разі проходу далі, в першій чвертьфінальній грі турніру.


Враховуючи нинішню кадрову ситуацію городян, можна сміливо припустити, що місце Уокера на правому краю оборони в цих іграх займе португальський Універсал Жоау Канселу, який, у свою чергу, нав'язує серйозну конкуренцію на лівому фланзі захисту нашому Олександру Зінченку. Отже, позиція лівого бека може бути віддана якраз футболісту збірної України.


Втім, знаючи винахідливість Гвардіоли в подібних питаннях, ми б не поспішали зі 100-прцоентною впевненістю, але додатковий шанс зіграти в трьох матчах плей-офф ЛЧ поспіль у Алекса з'явився. До слова, повідомляється, що МанСіті не планує оскаржити рішення по Уокеру.