24 січня 2022 13:37
5

Олег МАIК: "Здивувало ставлення поляків до українців, вони вважають нас своїми рабами"

Колишній нападник "Вереса" і Миная" Олег Маїк згадав про те, як грав у Польщі.

- Чому вирішив покинути Україну і почати грати в Польщі?

- Я думав, що там буде більше перспектив. Навіть якщо почати з нижчих ліг Польщі, то можна було піти вище, ніж в Україні.

- У Польщі ти грав за "Дрвенцу" і "Котвіцу". Що це за клуби, розкажи про них детальніше?

- Обидві команди були в третій лізі Польщі. Дрвенца-це невелике місто, а команда вийшла з третьої ліги в другу, що зробити дуже важко (там 18 або 20 команд, а підвищується в класі тільки одна в своїй зоні). У підсумку вони вийшли, але повернулися в третю лігу, тому що не мали інфраструктури – стадіон не був підготовлений до рівня другої ліги.

Міг перейти в німецький клуб, але через польську візу не вдалося. Коли ж повернувся до Польщі, мені місцевий агент і сказав, щоб я їхав в "Котвіцу". Там було краще, тому що поставлені завдання – вийти в Другу лігу, тоді команда йшла на другому місці.

Ми стартували добре, перші чотири матчі виграли, а потім почалася серія невдач: програли прямому конкуренту, в наступній виграли, а після цього поступилися у восьми матчах поспіль. У підсумку я вирішив повернутися в Україну, тому що мені це не дуже сподобалося. І ще в Польщі не дуже добре ставлення до українців.

- Фінансова сторона в "Вересі" і "Мінаї" схожа на польські клуби, в яких ти грав?

- У третій лізі Польщі заробляв, як у Мінаї.

- Що найбільше здивувало в Польщі?

- Ставлення поляків до українців. Вони вважають нас Своїми рабами. У мене був випадок в "Дрвенце", коли я забив гол і після матчу до мене підходить віце-президент і каже: "Ми не дуже тобою задоволені". Це дуже комічно виглядало. Що я ще повинен робити, якщо я забив гол? Може, вони хотіли, щоб я по три-чотири забивав, – сказав Маїк.



Фото: ФК "Динамо"


ПО эпизоду - дурак. Забил гол какому-нить отстою и король. А если недовольны моей игрой - значит считают рабом.
Чому не вказано, що він колишній нападник "Динамо-2"?
где-то неудивительно, многие приехавшие туда на заработки так себя и позиционируют
Сховати
Ingvarr77, Это их проблемы. Как ты позволяешь, так и будут к тебе относиться.
Що за дурня?