19 січня 2022 13:31
4

Георгій СУДАКОВ: "Чогось винести для себе з роботи з Шевченком я не зміг, він більше мотиватор"

Атакуючий півзахисник Шахтаря і збірної України Георгій Судаков поділився досвідом спільної роботи з Андрієм Шевченком у національній команді. За його словами, більше інформації він отримував від італійських помічників, ніж від головного тренера.


"Чого навчив Шевченко? Важко сказати. Мені напевно більше допомагав його штаб, тому що там були два італійця. Мальдера дуже сильно допоміг у грі на полі: як відкриватися, як перебудовуватися, як отримувати м'яч. Та схема, яка була в збірній України, дуже схожа на ту, за якою грає зараз Шахтар. Коли мені це все пояснили, то приїхавши в Шахтар, мені вже було набагато легше", - повідомив Судаков.


"Шевченко - принциповий тренер. В першу чергу, це легендарний футболіст. Його дуже сильно поважають за всі його заслуги, але саме як тренер - такого щоб винести для себе я не зміг. Він більше як мотиватор, може завести команду, розповісти. Це в ньому найголовніше. Всі розуміють, як багато вклав Шевченко і його тренерський штаб у розвиток українського футболу. Але зараз новий етап. Петраков - хороший тренер, може себе показати".


На рахунку 19-річного Георгія Судакова три матчі за збірну України. У складі національної команди він відправився також на Євро-2020, але в рамках турніру на поле не виходив.


Андрій Шевченко покинув збірну України після чемпіонату Європи. Після цього він очолив італійський Дженоа, звідки був звільнений в січні через незадовільні результати.


Фото прес-служби ФК "Шахтаря"

Не успел оценить перлы Попова, как следующий молодой талант высказался.

Мальдера дуже сильно допоміг у грі на полі: як відкриватися, як перебудовуватися, як отримувати м'яч.
Это взрослая сборная страны (не последняя в Европе), значит, должны вызываться хотя бы игроки, понимающие элементарные футбольные вещи. Как ты мог открыть для себя много нового, если схема игры очень похожа на схему в твоём клубе???

Не, Шева дно, он отправил рассказывать основы игры своего помощника, а не тратил своё время.

Опять Шеву защищаю? Ну да, с одной стороны. А с другой, нахера ты этого васю взял в сборную? Вася, которому элементарные лекции сстановятся откровением.
Сховати
Не в обиду Василиям, извиняюсь на всякий случай.
Common Play № 2
Как в принципе и многие и догадывались, что мозг тренерского штаба СбУ был - Мальдера.
Без Мальдеры ТШ Шевченко в "Дженоа", как показали результаты , оказались провальными.
Мотивации Шевченко оказалось недостаточно.
Не удивлен ...