17 січня 2022 19:41

Президент "Десни": "Сподіваємося, що Калитвинцев повернеться в команду і дограє другу частину сезону"

Президент чернігівської Десни Володимир Левін в ексклюзивному коментарі для Футбол NEWS розповів про ситуацію навколо екс-футболіста команди Владислава Калитвинцева, перехід якого в Олександрію чернігівський клуб вважає неправомірним, а також висловився про трансферний бан команди від УЄФА.


- Сьогодні у нас було перше тренування після Нового року. Всі гравці вийшли на це тренування. Ми очікували приїзд Калитвинцева, але його, на жаль, не було. З нами на зв'язок він також не виходив. Ми сподіваємося, що футбол є першорядним для будь-якого гравця. У правила футболу входить виконання контракту, підписаного з командою. Сподіваємося, що він вийде, з'явиться в команді і дограє другу частину сезону. Ми дуже на нього розраховуємо. Десна проводитиме тренувальний збір у Туреччині. Він вже оплачений, в тому числі і за Калитвинцева. Тому команда Десна чекає його у себе.


Селекція вже підібрала групу футболістів, які нам необхідні, в тому числі і з оренди. Але зараз ми вирішуємо питання з трансферним баном. Якщо ми зараз його не вирішимо, то кожен гравець буде на рахунку.


- Чи є просування в цьому питанні?


- Представники футболіста Діми не виходили з нами на зв'язок. Ні адвокат, ні агент. Потрібно просто бажання самого гравця врегулювати це питання. Вже є рішення УЄФА, за яким футбольний клуб Десна має виплатити заробітну плату за наступні п'ять років. Оскільки у нас була несплата всього за три місяці, ми думаємо, що врегулюємо це питання більш лояльно, ніж зі штрафом на 5 років, який нам виставили, - сказав Левін.


Нагадаємо, що раніше Десну покинули ще кілька лідерів. З команди пішли Андрій Тотовицький, Пилип Будківський і Владлен Юрченко.