15 січня 2022 17:12

"Польща, араби, "Бенфіка" - Алекс Великих про звільнення Шевченка з "Дженоа" і його подальші перспективи

Відомий скаут і футбольний експерт Алекс Великих, що спеціалізується на італійському футболі, прокоментував для Footboom відставку Андрія Шевченка з поста головного тренера "Дженоа" і оцінив подальші кар'єрні перспективи українського фахівця.


"Звільнення українського фахівця з поста головного тренера італійської команди Серії А - безумовно іміджевий удар і по колишньому тренеру національної збірної України, і по цілому тренерському цеху фахівців зі Східної Європи, які наполегливо, але без особливих успіхів стукають у двері топ-3 європейських ліг. Саме в цьому ключі звільнення Шевченка слід розглянути, як серйозний удар. Якщо ж говорити про те, що тренерська робота - це творчий момент і у тренера завжди має місце момент зльоту і падінь, то це рядовий випадок, продиктований негативними результатами команди в даний момент.


Однак, мене особисто дивує той факт, що Шевченку не дали навіть здійснити посилення складу. Адже прийшовши в кризову команду під дуже жорсткий календар, він чекав можливості посилити команду в трансферне вікно і після показати свій тренерський почерк з командою, зібраною під його тренерські погляди. Однак йому довелося працювати у важкий кризовий період з обмеженим складом гравців, та ще й бачити, що найнятий новий спортивний директор набуває гравців без досвіду в Серії А.


Найкращим матчем для Шевченка на чолі "Дженоа" стали 74 хвилини кубкової зустрічі з "Міланом". Шкода, що так різко обірвалася кар'єра українського фахівця в Серії А.


У перспективі у Шевченка, напевно, будуть пропозиції з національних збірних, на прикладі Польщі, які, думаю, він не буде приймати. Також можливі щедрі арабські варіанти, як у Реброва. Ну і не виключаю варіанти з Португалії ("Бенфіка") або тієї ж "Монци" Берлусконі", - зазначив Великих.


Під керівництвом 45-річного Андрія Шевченка "Дженоа" виграла одну гру з 11-ти, перемігши "Салернітану" з рахунком 1:0 в Кубку Італії. Ще 7 матчів закінчилися поразкою, і три - нічиєю.


Нагадаємо, "Дженоа" йде на 19-му місці в чемпіонаті Італії.