5 січня 2022 21:44
2

Сергій ЛАВРИНЕНКО: "Ліквідація чемпіонату U-21 - злочин для українського футболу"

Головний тренер "Інгульця" Сергій Лавриненко поділився думкою про ліквідацію першості U-21.


- Те, що прибрали дублі, особисто моя думка - це злочин для українського футболу. Раніше для молодих хлопців U-21 служив трампліном, щоб поетапно перейти від U-19 до першої команди. Зараз, коли юнакові 18 років, то шанси потрапити відразу в дорослий футбол дуже низькі.


Бачимо, що клуби воліють запрошувати більше легіонерів, а це зменшує можливості проявити себе молодим українським футболістам. В найближче 2-3 роки таке нерозумне рішення відчутно позначиться на нашому футбол. У 18 років хлопець закінчив вступати в U-19, в першу команду не взяли і гравець загубився.


- Перш ніж прийняти таке рішення з вами радилися?

- Думку тренерів ніхто не питав і не враховував. Може, на рівні президентів, не знаю. Хтось говорив, що це додаткові великі фінансові витрати, через це утримувати цей вік безперспективно. Моя думка - це велика помилка.


Я як тренер бачу, молодий футболіст талановитий, але він ще сирий, а грати десь треба. Кажуть, мовляв вони можуть грати в першій або другій лізі, але не кожен наставник, у якого стоїть завдання, буде ставити 18-річного пацана. Тренер віддасть перевагу бачити в основі перевірених гравець.

А для молоді важливо грати і грати. Якщо не буде ігрової практики, то вони будуть гаснути і пропадати, – сказав Лавриненко.

Згоден на сто відсотків
Нарешті хтось про це сказав вголос.