30 грудня 2022 11:22
2

"Динамо": "Якщо Kelsey Publishing продовжить ухилятися від спростування матеріалу Задерновського щодо офшорів, будемо подавати позов проти автора і видавництва"

"Динамо" відповіло на офіційний запит Tribuna.com і прокоментувало рішення медіахолдингу Kelsey Publishing Ltd зберегти матеріал про нібито офшорні махінації із зарплатами керівництва "Динамо".


Нагадаємо, після публікації київське "Динамо" звернулося до видання з вимогою зупинити поширення цієї інформації і спростувати оприлюднені дані.


Журналіст World Soccer Олег Задерновський заявив, що видання провело службову перевірку його матеріалу, яке тривало три тижні, після чого матеріал був відновлений.


- Які подальші дії "Динамо" у зв'язку з рішенням медіахолдингу Kelsey Publishing Ltd зберегти матеріал, а також заявою компанії, що "стаття не вводить в оману і не є помилковою"?


- Наш клуб готує повторний запит на даний медіахолдинг із зазначенням помилок у проведеному ними, так званому, "розслідуванні". У разі, якщо Kelsey Publishing продовжить ігнорувати документальні підтвердження неправдивості опублікованої ними інформації і ухилятися від спростування даного матеріалу, ми будемо приймати подальші юридичні дії щодо визнання опублікованої інформації неправдивою, в тому числі шляхом подачі позову проти Олега Задерновського як автора статті, так і проти самого видавництва.


- Раніше "Динамо" заявило, що деякі факти, викладені в матеріалі видання, є фейком. Які саме деталі цього матеріалу не відповідають дійсності?


- У першу чергу ми не згодні з посилом автора статті про те, що нібито в процесі отримання "Динамо" компенсації за програмою захисту клубів ФІФА була розкрита "неприваблива картина багаторічної фінансової практики, яку використовує клуб "Динамо" Київ", як стверджував автор статті. Це повною мірою не відповідає дійсності.


Так, "Динамо", відповідно до регламенту отримання даної компенсації, подало відповідну заяву, в результаті чого вже були узгоджені і розмір денної компенсації, який відповідає повній зарплаті футболіста, в тому числі податки з доходів фізичних осіб, військовий збір та ЄСВ, які сплачуються до державного бюджету.


Найближчим часом ми очікуємо отримання компенсації за період з 28 липня по 30 листопада 2021 року (за перші 28 днів компенсація не виплачується).


У зв'язку з цим звернемо увагу, що в згаданій неправдивій статті вказується, що "Динамо" має право на отримання "9,70 євро за кожен день травми гравця і 1485 євро за 5 місяців", виходячи з того, що нібито "Беседіну клубом виплачується зарплата, складова еквівалент 290 євро на місяць".


Дана інформація не має нічого спільного з реальністю. Заробітна плата, що виплачується Беседіну, насправді, значно перевищує зазначену суму. В рамках подачі своєї заяви на компенсацію за вищевказаною програмою захисту клубів ми надали трудовий договір Бесєдіна, а також платіжні доручення, які підтверджують фактичну виплату заробітної плати в національній валюті України, в зв'язку з цим ніяких питань до "Динамо" не виникло.


Більш того, ми надали ці документи для внутрішнього користування і Kelsey Publishing LTD. Проте з незрозумілих для нас причин юридична компанія, найнята цим медіахолдингом, проігнорувала дані документи, які безперечно підтверджують розмір заробітної плати Артема Бесєдіна і той факт, що всі ці виплати здійснюються "Динамо" на український рахунок, а замість цього засновує свою позицію на інформації, яка була в ЗМІ в 2019-2020 роках.


Також неправдивою є й інформація про те, що "компанія [Dynamo Kiev (Cyprus) Ltd.- прим.] укладає індивідуальні іміджеві контракти з усіма гравцями київського "Динамо", включаючи Бесєдіна. Згідно свого іміджевого контракту він отримує 45000 євро на місяць, що приблизно в 155 разів більше суми, яку він офіційно отримує в Україні".


Насправді ж, футболісти "Динамо", в тому числі і Артем Бесєдін, отримують всю заробітну плату виключно в Україні за прямим трудовим контрактом з клубом.


- Футболісти "Динамо", зокрема Артем Бесєдін, про якого згадувалося в матеріалі, отримують зарплату виключно в українському полі або ж у тому числі через офшорні рахунки?


– Як ми підтвердили вище, Артем Бесєдін, як і інші футболісти, отримують зарплату і бонуси виключно в національній валюті (гривні) на їх українські рахунки в якості заробітної плати, зі сплатою всіх відповідних податків і зборів, - сказано у відповіді "Динамо".


Олег Задерновський працював головним редактором офіційного сайту "Динамо" до 2016 року і пішов з клубу зі скандалом.

Мстительный дядька, этот Задерновский.
Крепко обиделся на то, что его попёрли с Динамо.
Сховати
Ватель, дядька кормиться из рук Костюченко .