24 грудня 2021 10:04

Сергій НАГОРНЯК: "Пройде небагато часу, і ми будемо пишатися нашим футболом"

Поки в українському чемпіонаті настав час відпусток, zbirna.com вирішила поспілкуватися з авторитетними вітчизняними фахівцями, поставивши їм кілька актуальних питань, пов'язаних з Прем'єр-лігою. Але треба відзначити, що все це - на даний момент. Що з цього вийшло, судіть самі.


Відкриває рубрику колишній півзахисник Дніпра, Шахтаря та збірної України Сергій НАГІРНЯК.


— Сергію Миколайовичу, хто головний претендент на перемогу в чемпіонаті?

— У Шахтаря та Динамо рівні шанси на успіх. Те, що гірники має перевагу в два очки та обіграли динамівців у першому колі з великим рахунком, ні про що не говорить. Найважливішим буде те, хто втратить менше очок у 12-ти турах, що залишилися. До речі, інших кандидатів на золоті медалі цього сезону немає.


- Яка команда завоює бронзові медалі?

- Дніпро-1.


— Назвіть чотири колективи, які за підсумками чемпіонату займуть місця з 13-го до 16-го?

- Внизу турнірної таблиці буде серйозна рубка. Але мені чомусь здається, що це будуть команди, які й зараз перебувають у підвалі. Я не кажу, що саме в такому порядку, але це Маріуполь, Мінай, Інгулець та Чорноморець. Можливо, ще й Львів.


- Який футболіст запам'ятався вам у першій частині сезону?

- Довбик. Потроху, але цей форвард останніми роками набирав і зараз виглядає дуже добре. Артем абсолютно заслужено отримав виклик до збірної, де також забиває.


— Що скажіть про рівень чемпіонату, порівняно з минулими роками?

— З приходом Мірчі Луческу Динамо повернуло лідерські позиції. Вже немає тієї прірви від Шахтаря, яка була 2019-го і особливо 2020 року. А взагалі, у кого більш стабільний склад, той і бореться за вищі місця. Таких команд зараз три — Дніпро-1, Зоря, Ворскла, можливо, вклиниться у це суперництво Олександрія. А внизу турнірної таблиці ситуація взагалі поки що незрозуміла. Конкуренція породжує зростання. Так, деяким командам не вистачає певного класу, але періодично баталії у чемпіонаті захоплюючі. Я сподіваюся, що мине ще трохи часу і ми знову пишатимемося нашим футболом.


Сергій ДЕМ'ЯНЧУК


Фото - УАФ