7 грудня 2021 13:49
1

Олег САЛЕНКО: "Не здивуюся, якщо "Динамо" виграє у "Бенфіки"

8 грудня «Динамо» проведе заключний матч групового раунду Ліги чемпіонів цього сезону. Для динамівців, як і для «Шахтаря», гра з турнірної точки зору значення не має, оскільки вище за четверте місце «Біло-сині» піднятися вже не зможуть. Утім, можна не сумніватися, що підопічні Мірчі Луческу намагатимуться гідно завершити єврокубковий сезон. На що чекати від виїзного матчу киян проти португальської «Бенфіки» сайт bookmaker-ratings.com.ua поцікавився у колишнього нападника «Динамо» Олега Саленка.


— Олеже, для «Бенфіки» цей матч дуже важливий, адже португальці мають непогані шанси потрапити до плей-оф Ліги чемпіонів. Це допоможе «Динамо» чи, навпаки, буде ще складніше?


— У Португалії, напевно, вважають, що динамівцям буде складніше, адже «Бенфіці» треба лише виграти. При цьому необхідно, щоб «Барселона» в гостях обіграла «Баварію», що малоймовірно, тому що німецька команда зараз виглядає дуже сильно. Проте я не вважаю, що «Динамо» буде важче. На них не тисне результат, тому можна і потрібно зіграти у свою гру, комбінаційно, сильно не бігти вперед, а чекати на помилки супротивника. Єдина проблема для киян — це відсутність швидкого нападника.


— Як ви вважаєте, Мірча Луческу експериментуватиме зі складом?


— Ні. Можливі одна-дві заміни, не більше. Знову ж таки, незважаючи на те, що «Динамо» з турнірного погляду ні на що не претендує, престиж та фінансовий бонус ніхто не скасовував. Але з іншого боку, попереду у киян дуже важливий матч чемпіонату проти «Зорі», в якому «Біло-синім» не можна втрачити очки, тому, як у цій ситуації зробить Мірча Луческу, знає лише він один.


— «Динамо» зможе зіграти на втіху?


— Це буде непросто, бо це не чемпіонат України. Можна спробувати зіграти емоційно, чимось здивувати опонента. А позитивний результат важливий хоча б навіть у плані психології, щоб до наступного євросезону підійти впевненіше.


— Роман Яремчук заб’є своїй колишній команді?


— Футболіст завжди має підвищену мотивацію, якщо він грає проти своєї колишньої команди. Тому я не виключаю, що якщо форвард вийде на поле, то зможе залишити свій «автограф» у воротах «Динамо».


— «Бенфіка» з перших хвилин намагатиметься закрити «Динамо» на своїй половині поля?


— Якщо навіть так, то не бачу в цьому чогось страшного. Адже «Барселона» теж багато володіє м’ячем біля штрафного суперника, але пропускає. Невідомо, як розгортатимуться події у матчі. Можна мати ігрову перевагу, але програти.


— Яким буде ваш прогноз на поєдинок «Бенфіка» — «Динамо»?


— Насамперед хотілося б побачити цікавий футбол. Чекаю від «Динамо» забитого гола, все-таки не варто закінчувати груповий раунд з одним м’ячем в активі. Нічия? Все може бути, але я не здивуюсь, якщо динамівці і виграють у цьому поєдинку. Знову ж таки, на киян не тисне психологічний тягар, на відміну від португальців…

Тисне - не тсине, то таке у порівнянні з мотивацією португальців, адже окрім проходу далі, вони захочуть показати, що в Києві була випадковість, та ще й вдома грають. Там і тренер в підвішеному стані, йому теж є що доводити. Плюс чутки про деяких гарвців, що їх хочуть світові гранди, будуть надавати їм наснаги показати себе. Тому я не налаштований дуже оптимістично, навіть нічия буде досягненням.