25 листопада 2021 17:44

Тренер "Шахтаря" Поссанціні: "Коли мені повідомили ,що є можливість поїхати в "Шахтар", то я сказав Де Дзербі, що він божевільний"

Тренер "Шахтаря" Давіде Поссанціні в інтерв'ю Tribuna.com розповів про те, як тренерський штаб Роберто Де Дзербі отримав запрошення очолити донецьку команду.

- Ваша реакція, коли ви вперше дізналися про запрошення "Шахтаря".

- Я ці ж слова сказав Сергію Палкіну після перемоги в Суперкубку України. У той момент він був дуже задоволений, тому можна було все розповісти.

Мені повідомили, що є така можливість поїхати в "Шахтар". У той час "Наполі" і "Фіорентина" теж хотіли нас бачити у себе. Я сказав Роберто, що він божевільний: "Чому ми повинні їхати з Італії, адже нам було так важко вирости до такого рівня? Тренери з усього світу приїжджають сюди, щоб подивитися, як ми тренуємо, а ми повинні виїхати з Італії? Куди ми поїдемо?".

А потім у травні керівництво "Шахтаря" приїхало до нас в Італію. Коли я познайомився з Палкіним і Даріо Срною, я відразу поміняв свій погляд. Я зрозумів наскільки вони професіонали, наскільки розуміються у футболі і наскільки вони були готові нас запросити. Я дуже задоволений тим, що перебуваю тут. Вже зараз думаю, як буду плакати, коли прийде час їхати звідси.

- Що ви знали про "Шахтар " тоді? І про Чемпіонат України в цілому, адже їхали не тільки в клуб, але і в Лігу.

- Завжди дивився матчі "Шахтаря", тому що я людина футболу. Особливо багато знав про деяких молодих футболістів і про те, як вони поліпшили свій рівень.

Це не було випадковістю, що клуб хотів саме Роберто. Я вважаю, що він показує філософію клубу. Звичайно, складнощі зміни чемпіонату з італійської на українську є. Особливо через те, що вони різні. І світ зовсім інший. Тому ми самі собі задавали питання, чи варто сюди їхати.

Коли я дізнався, що ми реально можемо поїхати в "Шахтар", то почав більше аналізувати. Я подивився всі матчі минулого чемпіонату України і детально кожного гравця. Коли ми приїхали сюди, я вже в перший день всіх знав.

Коли з'являється новий тренер і починає відразу говорити з футболістами не на прізвище, а на ім'я, це показує, наскільки ми поважаємо гравців. Я сказав: "Робі, це ідеальна команда для вас. Тут є кілька футболістів, за якими видно, наскільки вони талановиті. Вони можуть підтримувати твою філософію".

- Хто ці гравці?

- Алан Патрік, Майкон, Маркос Антоніо,Матвієнко - все. Тому що всі можуть грати в наш футбол. Я назвав лише деяких, але повинен був назвати всю команду. Але через те, що ми чесні, можна сказати, що особливо на першому місці Алан Патрік. І Мудрик, - сказав Посаццінні.