23 листопада 2021 12:42

Андрій ШАХОВ: "Ми розуміємо, наскільки важко буде "Динамо" в матчі з "Баварією". Не кияни фаворити, на жаль..."

Заступник головного редактора журналу "Футбол" Андрій Шахов поділився своїми очікуваннями від матчу Ліги чемпіонів "Динамо" - "Баварія".


- Найрезультативніша команда ЛЧ проти самої нерезультативної. Тільки "Динамо» і "Мальме" в цьому розіграші турніру ще не забивали.


Але справа навіть не в цьому. Дивовижна статистика: за чотири тури кияни завдали дев'ять ударів у площину воріт суперників, а один Роберт Левандовскі – дванадцять.


З одного боку, зрозуміло, що "Баварія" вже не мотивована, адже вона вийшла в плей-офф з першого місця. Тільки диво у вигляді поразки в Києві і в матчі з "Барселоною" з рахунком 0:3 або більше можуть позбавити німців першого місця. Правда, якщо "Барса" ще й у "Бенфіки" виграє при цьому.


Ми пам'ятаємо свіжий приклад у вигляді матчу Фінляндія - Франція, де невмотивовані французи виграли 2:0. Так що вмотивована "Баварія" чи ні – це навряд чи відіб'ється на матчі.


Як і навряд чи позначаться на результаті кадрові проблеми німців. Нагадаю, що Зюле і Станішич хворі коронавірусом, а Кімміх на карантині, оскільки спілкувався з Нікласом. І, як зараз з'ясувалося, ще чотири футболісти "Баварії" сіли на карантин, так як теж спілкувалися з кимось із хворих. Це Гнабрі, Чупо-Мотінг, Кьюїзанс, які напевно б зіграли в Києві.


Втрати у німців великі, проте у "Баварії" дуже класний склад. Напевно, на даний момент - це найсильніша команда. До того ж вони програли "Аугсбургу" в Бундеслізі, що теж їх мотивує.


Є у "Баварії" і ще одна мотивація. З часів першого матчу в Кубку чемпіонів, це 1955 рік, жодна команда не забивала більше трьох м'ячів в чотирьох іграх поспіль. "Баварія" виграє 5:0 у "Динамо", 4:0 і 5:2 у "Бенфіки", і їде з цим багажем до Києва. Тобто, вони можуть стати одноосібними рекордсменами.


Якщо Левандовскі заб'є, то приєднається до Ван Ністелроя і Роналду в списку гравців, які забивали в дев'яти матчах ЛЧ поспіль.


Загалом, при бажанні для "Баварії" можна знайти класну мотивацію в цьому матчі. І не позаздриш "Динамо"... Мені завжди боляче говорити, що кияни не прості не фаворити матчу, а явні не фаворити. Але хочеться вірити, що команда все ж зачепитися і не дасть зіграти "Баварії", навчившись на своїх помилках після 0:5 в Мюнхені. Може, "Баварія" десь дасть відпочити тому ж Левандовскі, Мюллеру або Нойеру. Але, чесно кажучи, хочеться побачити найсильніший склад "Баварії". Принаймні, з тих гравців, які є зараз. "Баварія" не прилітала до Києва 20 з гаком років, так що…


З іншого боку, ми розуміємо, наскільки важко буде "Динамо". Не кияни фаворити, на жаль. Але ми все одно бажаємо клубу успіху, і хоча б одного очочка в цьому матчі. З надією ми підемо сьогодні на стадіон, - сказав Шахов у своєму телеграм-каналі "Шах і Шах".