20 листопада 2021 15:40

Олег САЛЕНКО: "У Яремчука зараз криза, а рівень Довбика поки не дозволяє будувати навколо нього гру весь матч"

Екс-форвард збірної України Олег Саленко в бесіді з кореспондентом Footboom поділився думкою про нинішню гольову посуху нападника синьо-жовтих і "Бенфіки" Романа Яремчука, а також порівняв ситуацію з становищем іншого українського нападника, Артема Довбика. Нагадаємо, Яремчук в "Бенфіці" в чемпіонаті Португалії не забиває вже майже два місяці (останній раз відзначився 25 вересня дублем у грі проти "Віторії Гімараеш", всього на рахунку українця в клубі 4 м'ячі за 8 ігор), а за збірну протягом групового етапу ЧС-2022 відзначився тільки три рази. Артем Довбик, у свою чергу, є одним зі стабільних голеодорів у "Дніпрі-1" (8 м'ячів у 13 матчах УПЛ), а в найважливіших матчах національної збірної України забиває вирішальні голи, виходячи на заміну.


"Так, у Яремчука зараз спостерігаються певні перепади, певна криза. Десь це пов'язано з переїздами, десь - з адаптацією на новому місці, в новому чемпіонаті. Тим більше, що португальський чемпіонат нехай далеко не найсильніший, але, в той же час, далеко не найслабший. І стабільно адаптуватися йому потрібно якомога швидше, враховуючи те, які зараз на порядку денному у "Бенфіки" матчі в тій же Лізі чемпіонів – з "Барселоною", яка після приходу Хаві, за великим рахунком, до кінця ще не зрозуміла, але у якої португальцям треба брати хоча б очко, з тим же київським "Динамо".


Що стосується Довбика, то тут дещо інша ситуація. Артем стабільно вже більше року грає в "Дніпрі-1", він зумів прижитися в команді, в цілому стабільно за неї забиває, знаходиться зараз у відмінних кондиціях, як фізичних, так і моральних. У той же час, чемпіонат України – це навіть не Португалія, рівень зовсім інший.


Сам Довбик, як футболіст вже значно виріс, але, на мій погляд, ще не до того рівня, щоб навколо нього можна було будувати гру протягом усього матчу. Те, що в збірній він справляється з роллю джокера – вже дуже важливий момент, як для самого Артема, так і для команди. Його треба максимально награвати, при будь-якій можливості, в будь-якому турнірі. Не виключено, що в особі цього гравця ми в найближчому майбутньому побачимо дійсно висококласного форварда", - резюмує Саленко.


Нагадаємо, в матчі групового етапу відбору до ЧС-2022 проти збірної Боснії і Герцеговини Артем Довбик, вийшовши в другому таймі на заміну, забив гол і встановив остаточний рахунок у грі – 2:0 на користь збірної України, завдяки чому наша команда змогла вийти в плей-офф раунд. Жеребкування цієї стадії турніру відбудеться 26 листопада нинішнього року.