17 листопада 2021 22:38

Півзахисник "Сампдорії" і збірної Норвегії Торсбю отримав премію від ФІФА за еко-активізм

Півзахисник "Сампдорії" і збірної Норвегії Мортен Торсбю отримав премію FIFPRO Merit Award за свій внесок у підвищення обізнаності людей про необхідність мінімізації наслідків зміни клімату.


Торсбю, який переміг в результаті голосування серед спеціальної комісії, отримає 10 000 доларів на фінансування своєї діяльності.


Футболіст змінив свій ігровий номер в "Сампдорії" на 2, щоб звернути увагу громадськості на максимально допустиму в процентному співвідношенні швидкість збільшення глобального потепління.


Торсбю також заснував фонд we Play Green, прагнучи зробити гравців і клуби більш екологічно свідомими в їх виборі, особливо при виборі способу пересування.


"Це дуже дивно. Звичайно, я дуже щасливий, що виграв цей приз. Дивлячись на тих, хто до мене вигравав цю нагороду, я дійсно пишаюся. Це люди, які доклали величезних зусиль, люди, на яких я рівняюся.


Це дуже мотивує і надихає мене на продовження моєї роботи в We Play Green, щоб переконатися, що планета буде жити і добре збережеться для наших дітей і онуків», — заявив норвежець.