17 листопада 2021 10:26
1

Луїш Каштру пояснив, чому покинув "Шахтар" і поїхав у Катар

Колишній головний тренер «Шахтаря» Луїш Каштру, який нині працює в Катарі з «Аль-Духаїлем», розповів, чому не продовжив роботу з донецькою командою, яку у своєму першому сезоні привів до чемпіонства в Україні, але поступився титулом «Динамо» на другий рік.


«Я вирішив поїхати до Катару, тому що не відчував інтересу до того, щоб залишитися у «Шахтарі». Вони пішли іншим шляхом, і мені довелося його прийняти. Коли я відчув, що не залишусь у «Шахтарі», я відкрив пропозиції, щоб зрозуміти, яким може бути моє майбутнє. Я багато думав про запрошення «Аль-Духаїля», і я його прийняв, бо для мене було викликом стати чемпіоном у Катарі та зіграти в Лізі чемпіонів АФК. Це навіть складніший виклик, оскільки це потрібно буде зробити без гравців збірної Катару», - зазначив португальський тренер.


Контракт Луїша Каштру з «Аль-Духаїлем» розрахований до червня наступного року, після чого тренер має намір думати про майбутнє.


«Я залишуся в Катарі до кінця цього сезону, а потім прийму виклик від тієї сторони, якій потрібен. Я не розставляю пріоритети, бо у футболі все відбувається раптово. Я думаю, що знаходжуся на піку кар'єри, тому що в мене є психологічна стабільність і здатність виконувати свою роботу. Я відчуваю всю цю енергію на полі у керівництві командою, на тренуваннях та у грі. Почуваюся добре і готовий до всіх випробувань, навіть бути безробітним, якщо таке моє майбутнє. Я не ставлю завдань. Але коли ми отримуємо пропозиції, ми повинні їх ретельно проаналізувати. Я не аналізував повернення до Португалії, тому що я був поза межами країни останні три роки», - сказав Каштру.


«Аль-Духаїль» на даний момент йде другим у чемпіонаті Катару, поступаючись трьома очками «Аль-Садду», який нещодавно заради «Барселони» залишив Хаві.

Тренер соперника, про которого можно сказать и пожелать только хорошего.
"Они пошли другим путем, и мне пришлось его принять" Добавить тут нечего.