16 листопада 2021 18:56

Володимир ЄЗЕРСЬКИЙ: "Не здивований, що Мампассі швидко заграв у Прем'єр-лізі"

До 18-річного вихованця "Шахтаря" Марка Мампассі, який виступає на правах оренди за "Маріуполь", виявляють інтерес відразу кілька російських клубів.


Виконуючий обов'язки головного тренера юніорської збірної України Володимир Єзерський в ексклюзивному інтерв'ю Meta-ratings.com.ua розповів, чим виділяється Марк серед партнерів.


"У Мампассі вже є певний досвід виступів за збірну України різного віку. До мене він тренувався у Олександра Петракова, коли той очолював збірну (U-18). При підготовці до жовтневого кваліфікаційного турніру чемпіонату Європи Марк не зміг приїхати на збір через пошкодження і тому я познайомився з ним вже перед від'їздом на змагання до Польщі. Однак він встиг правити своїми ігровими якостями відмінне враження і відіграв у всіх трьох матчах в центрі оборони, як кажуть, від дзвінка до дзвінка.


Я радий, що не помилився в ньому. Марк - гравець фактурний, що дозволяє йому впевнено почувати себе на "другому поверсі", добре читає гру, володіє першим пасом, що цінно при переході до наступальних операцій.


Як я оцінюю перспективи Мампассі? Перш за все, необхідно уточнити, що в юніорській збірній України і крім Марка вистачає талановитих хлопців. Хоча він один з тих, хто швидко закріпився в основі Маріуполя, подолавши перепони на шляху від юнацького футболу до дорослого. Швидше за все, саме тому Мампассі опинився в полі зору російських клуб".


Фото - УАФ