15 листопада 2021 09:40

Андрій Тлумак - про сина: "Дуже вдячний "Динамо" і Морозу за те, що у Юрія є можливість бути в Прем'єр-лізі"

Головний тренер "Карпат" Андрій Тлумак поділився думкою про перспективи свого сина Юрія, який виступає за "Чорноморець".


- Мені, як батькові, складно оцінювати його перспективи. Він - мій син, я його дуже люблю і я б хотів, щоб він в житті домігся великого майбутнього. Я дуже задоволений і вдячний Морозу, що він взяв його в Одесу в "Чорноморець". Син у вищій лізі - то грає, то виходить на заміну, але, думаю, отримує досить багато ігрового часу. Для його віку це дуже сильна практика, величезний крок вперед - якщо порівнювати гру в U-19 з дітьми і гру в дорослому футболі.


Він відіграв цілий матч проти "Шахтаря" – це, напевно, дасть йому стільки, скільки він отримав би за цілий сезон в U-19. Я дуже вдячний "Динамо", дуже вдячний Морозу за те, що у Юрія є така можливість – бути у вищій лізі.


- Хотіли б ви його мати у своїй команді?


- Як гравця такого рівня хотів би мати. Але як свого сина, не знаю, чи було б це добре, тому що тут є емоційна складова. Коли син у твоїй команді, то як глядачі, так і футболісти будуть його оцінювати з думкою, що я його ставлю через батьківські почуття.


Він повинен бути десь на дві голови сильніше тих футболістів, які у мене є, щоб ніхто нічого не говорив. Але оскільки Юрій - молодий гравець, це, звичайно, нереально. Я поставлю його і десь, не дай бог, щось там погано піде, всі будуть говорити: "А він сина ставить, сина тягне". І йому було б дуже складно і мені. Тому позиція двояка, - сказав Тлумак.


19-річний Юрій Тлумак зіграв у 10 матчах УПЛ і забив 1 гол.