10 листопада 2021 09:19

Леонід БУРЯК: "Для Шевченка очолити "Дженоа" - це хороший виклик"

Відомий український тренер Леонід Буряк в ексклюзивному інтерв'ю Meta-ratings.com.ua висловився про призначення Андрія Шевченка головним тренером команди італійської Серії А "Дженоа".


"Я думаю, Андрію Шевченку з чогось треба починати, якщо він хоче пов'язувати своє життя з тренерською діяльністю. Це хороший виклик! Всі так починали. Я думаю, що складно очолити команду, яка знаходиться в трійці лідерів чемпіонату Італії. Покроково потрібно рухатися. Подивимося, що з цього вийде.


Ситуація у "Дженоа" непроста, команда непроста. Генуя - місто прекрасне. Але "грифонов" відокремлює три очки від останнього місця. Шевченко не готував команду до сезону. Добре, що зараз є перерва на збірні і можна трохи команду підтягнути, зробити якусь реорганізацію. Трансферне вікно зараз закрито. Подивимося, що з цього вийде. Я можу побажати тільки удачі. Всі з цього починали. Всі починали не топові команди тренувати.


Я думаю, невеликий досвід, який є, помічники, які його оточують, допоможуть впоратися з цим завданням.


Моурінью сказав,що у нього дуже хороші стосунки? Чого чекати від матчу "Дженоа" проти "Роми", в якому Шевченко дебютує на тренерському містку в Серії А? Говорити і робити - це дві різні речі. Можна що завгодно говорити. Я знаю, там непроста ситуація була. Але якщо Моурінью каже, що у них прекрасні відносини... Тут потрібно сказати, що Моурінью вже нікуди діватися. Невідомо, чи залишиться португалець в "Ромі". Якщо римляни програють "Дженоа", я думаю, що це буде для Моурінью останній крок в якості наставника "Роми". Вони поступилися "Венеції". І, якщо "джалороссі" програють ще матч "Дженоа"... Але, звичайно, цей поєдинок буде важливий і для Шевченка. В Італії взагалі немає не важливих ігор. Я думаю, таке триватиме до кінця сезону. Тим більше, що "Дженоа" знаходиться в непростій ситуації. Це не топова команда. Всі чекають матчів з генуезцями, щоб якось поповнити запас очок. Тому, я думаю, що кожна гра для "Дженоа" буде як кубкова гра", - сказав Буряк.