7 листопада 2021 08:27
2

Олег САЛЕНКО: "Максимов зловив "Динамо", зробивши те ж саме, що і Луческу"

Другий ігровий день 14-го туру чемпіонату України підніс сенсацію. Лідер турніру київське "Динамо" зазнало поразки від "Ворскли" (1:2) і надало шанс "Шахтарю" наздогнати себе в турнірній таблиці УПЛ. Поділитися думкою про цей матч, а також про чергову поразку "Металіста 1925" Footboom попросив екс-гравця "Динамо" Олега Саленка.


"ЧИ Є У "ДИНАМО" НАПАДНИКИ?"


- Я попереджав, що не можна "Динамо" грати в такий оборонний футбол, - зазначив Саленко. - "Біло-сині" не часто переходять середину поля навіть у таких випадках, коли потрібно вдома брати три очки, коли потрібно відповідати на пропущений м'яч.


- Але "Динамо" в матчі з полтавцями володіло ініціативою і, як здалося, від нього в цей вечір просто відвернулася фортуна…


- Цього мало. Така команда, як київське "Динамо", повинна постійно нагнітати обстановку, тиснути ще сильніше. По класу "Ворскла" поступається, але вміє проводити хороші контратаки. Кияни забили в кінці матчу, але це вже таке…


Іспанці після київського поєдинку мене запитували: проти кого ми грали, що це за команда, яка думає тільки про захист і практично не думає про те, щоб перейти середину поля? І скажіть мені, Чи є у "Динамо" нападники?


- Витинью, наприклад. Він забив "Ворсклі".


- Вітінью ще не доріс до ролі основного форварда "Динамо". Інших, таке враження, просто немає... Гармаш? Він є класним хавбеком, але не нападником. Але важливіше інше - хтось адже повинен заводити команду. Де лідери "Динамо"?


- На невезіння киянам можна поскаржитися?


- Невезіння, вважаю, це коли маєш 10 моментів і забиваєш тільки два м'ячі. А проти "Ворскли" динамівці створили два-три моменти – це слабкість. Просто тримати м'яч - це не гарантія перемоги. Максимов з "Ворсклою" зробив те ж саме, що і Луческу, і зловив киян на помилках.


- Пенальті був?


- Можна трактувати, як завгодно. Але дотик у штрафному було. Арбітр міг і не поставити цю "крапку". Пенальті, безумовно, підвів риску під грою. Далі були тільки спроби "Динамо" забити хоча б один м'яч.


"МЕТАЛІСТ 1925" ВИЛЕТИТЬ!


- Що відбувається з "Металістом 1925", який слідом за великою домашньою поразкою програв і "Олександрії"?


- Думаю, ця команда вилетить з УПЛ. На її місце прийде інша харківська команда - "Металіст" Ярославського.


- На чому заснований ваш висновок?


- За моєю інформацією, в "Металісті 1925" - затримки з виплати зарплати. Гравці не зацікавлені, тому і ставлення таке, і результат поганий. Шкода, звичайно, Кривенцова. Але він знав, куди йшов. Не здивуюся, якщо під час зимової перерви провідні футболісти "Металіста 1925" перейдуть в "Металіст".

хорошо,1:2.Легче стало?
Почему написано - поражение 0:2 ??? А гол Витиньо не защитали или я что-то пропустил ?