3 листопада 2021 12:29

Артем ЯШКІН: "Динамо" потрібно заявитися в чемпіонат Німеччини"

Підбити підсумок поєдинку групового раунду Ліги чемпіонів Динамо - Барселона (0:1) Команда1 попросила колишнього півзахисника біло-синіх Артема Яшкіна.


- Артеме, можна сказати, що у Динамо не вийшло стрибнути вище голови?


- Можна і так сказати. Динамівці огризалися, але в завершальній стадії мало що виходило, не вистачало технічного оснащення. Мірча Луческу все зробив правильно. Він вибрав таку тактику, яка була найбільш оптимальною в протистоянні з таким суперником. Біло-сині терпіли в обороні, були хороші контратаки, гольові моменти... Мені здається, що перспектив для того, щоб відзначитися, у господарів було більше. Вся різниця в тому, що Барселона забила, а Динамо ні.


- Пропущений Динамо м'яч - збіг обставин?


- Можливо, якби не було рикошету, то м'яч полетів би в інший бік. Але тут саме відкривання Фаті, спочатку за спину Кендзьорі, а потім як вискочив з-під захисника, було розумним рішенням. І удар у каталонця вийшов відмінним. У нас подібних дій від гравців не було. Після того, як Динамо відбирало м'яч, виходила метушня, хлопці часом не знали, що робити далі. Футболісти Барселони ж після втрат відразу вступали в активний відбір, висіли на супернику, весь час чинивши тиск.


- Динамівці не вірили, що вони можуть відбирати м'яч у супротивника, якщо часто не знали, що робити з м'ячем?


- Ні. Кияни були готові до цього, але знову ж таки, завершення не було. Два-три моменти в поєдинку з Барселоною - це казка. Якби в першому таймі Шапаренко або де Пена реалізували свої шанси, то тоді можна було розраховувати на позитивний результат. Каталонці не вразили, це не була команда, яку не можна було обіграти.


- Таких поєдинків на внутрішній арені Динамо і Шахтарю не вистачає?


— 100%. У нас немає матчів з таким напруженням.


- Є вихід з положення?


— Звичайно. Потрібно заявитися в чемпіонат Німеччини.


- Кого б ви виділили з динамівців у минулій грі?


- Футболісти Барселони знають, як діяти з м'ячем у певних, можна сказати, екстремальних ситуаціях. Так ось, приблизно на такому рівні зіграли Ілля Забарний, Олександр Караваєв і Віктор Циганков. Я б виділив цих хлопців за правильні дії, техніку і координацію рухів. Приємно було дивитися за деякими діями Циганкова. Так, у нього не все виходило, але на тлі Барселони півзахисник був хороший.


- Як би там не було, але у Динамо ще залишаються шанси на вихід з групи. Потрібно хоча б обіграти Бенфіку в Португалії. Це реальне завдання?


- Реально обіграти будь-якого суперника. Адже Шериф це доводить. Потрібна певна підготовка. Все залежить від стану футболістів і від Мірчі Луческу. Плюс, потрібно, щоб Бенфіці ще трохи не пощастило на своєму полі…


Сергій ДЕМ'ЯНЧУК