22 жовтня 2021 10:07
1

Інтрига в таблиці коефіцієнтів УЄФА зберігається. Україна скоротила відставання від Росії

"Зоря" нарешті поповнила скарбничку України в таблиці коефіцієнтів набраними очками. Сталося це після вчорашньої перемоги над софійським ЦСКА.


Луганці набрали 2 очки, які перетворилися на 0.4 бали (наші очки діляться на 5 команд, які спочатку стартували в нинішньому розіграші єврокубків).


Нагадаємо, що "Динамо" і "Шахтар" свої матчі 3-го туру групового етапу Ліги чемпіонів програли.


При цьому, навіть незважаючи на такий невеликий доробок, Україна змогла скоротити відставання від Росії, що йде на 10-му місці. Всі російські команди - "Спартак", "Зеніт" і "Локомотив" - цього тижня програли. Наша асоціація поступається принциповому конкуренту 0.682 бала. Щоб випередити Росію, потрібно набрати ще 4 очки.


Що стосується Шотландії, то вона зробила ривок на цьому тижні, здобувши дві перемоги, і вийшла на 9-е місце, трохи відірвавшись від України.


При цьому, варто озиратися і назад, де Сербія і Бельгія регулярно набирають бали собі в залік. І хоча відрив ще солідний, враховуючи результати українських клубів, варто все-таки побоюватися цей дует.


Як і до цього, Росія і Шотландія є головними конкурентами України в боротьбі за пряму путівку в Лігу чемпіонів-2023/24. Але щоб піднятися на 10-ту сходинку, нашій асоціації варто піднатиснути.


Зараз таблиця коефіцієнтів УЄФА виглядає наступним чином:


Немає за рахунок чого обійти Росію.