14 жовтня 2021 14:23

"Барса" провела 21 матч на "Камп Ноу" з дефектами, що загрожували глядачам. Керівництво при Бартомеу не вважало ремонт терміновим

"Барселона" провела 21 матч на "Камп Ноу" в той момент, коли стан стадіону загрожував безпеці глядачів.


Як повідомляє La Vanguardia, влітку 2019 року компанія Nikken, що відповідає за реновацію стадіону, замовила звіт у інжинірингової компанії про стан арени.


З'ясувалося, що 127 проблем на стадіоні вимагали негайних рішень. 44 з них представляли безпосередню небезпеку для відвідувачів через загрозу падіння фрагментів будівлі в проходи або зони концентрації глядачів.


Звіт був переданий керівництву клубу на чолі з тодішнім президентом "Барси" Жозепом Бартомеу. Однак попереднє керівництво клубу не порахувало, що ремонт "Камп Ноу" є терміновою справою.


У підсумку в період з весни 2019 року по осінь 2020 року на стадіоні був проведений 21 матч, включаючи ігри Ліги чемпіонів і зустріч з «Реалом», коли глядачі перебували в потенційній небезпеці.


Питання почало вирішуватися з приходом Карлеса Тускетса, який виконував обов'язки голови клубу, і продовжився при нинішньому президенті Жоані Лапорті. Зараз перебувати на "Камп Ноу" безпечно, проблеми усунені.