11 жовтня 2021 18:31

Михайло КОПОЛОВЕЦЬ: "Джеко - це не Мессі чи Мбаппе, тому ж Забарному цілком до снаги його закрити"

Колишныій футболіст "Карпат" та "Минаю" Михайло Кополовець поділився з кореспондентом Footboom своїми очікуваннями від матчу збірної України проти Боснії та Герцеговини. Нагадаємо, гра відбудеться 12 жовтня на "Арені Львів", початок – о 21:45.


- Я думаю, команді треба буде трохи більше розкрепоститися. Львівський стадіон – він особливий для збірної. Думаю, підтримка буде неймовірною, і це буде нашим головним козирем. З такою підтримкою, як у Львові – то там крила з’являються в гравців, я це знаю, неодноразово грав на тих стадіонах. Також думаю, що хлопці вже з Петраковим трошечки притерлися, мають розуміти, що тренер від них хоче. З кожною грою вони мають додавати.


- Звичайно, підтримка буде шаленою, до того ж, відповідальність на результат буде тиснути, плюс суперник, швидше за все, обире "автобусну" тактику. Як не "перегоріти" в такій ситуавції?


- Звичайно, всі розуміють, що нам треба забити гол. Це додасть хлопцям впевненості, вони дихатимуть вільніше після цього. І Боснія, на мій погляд, гратиме другим номером. Але, тим не менш, подивіться, як з фіннами – нібито нічого, але простий удар з-під захисника, воротар не бачив, не зорієнтувався – і ми повели в рахунку, команда після цього полетіла. Звичайно, коли суперник ставить "автобус", такі гравці як Маліновський точно б не були зайвими, адже він може пробити з 30-40 метрів. Важко щось сказати однозначно, але тут вже тренеру потрібно буде донести до гравців, що кожен з них має робити.


- В Боснії та Герцеговини не зіграють Пьяніч з Крунічем, наскільки це полегшує завдання збірній України?


- Звичайно, особливо те, що не будет Пьяніча, це однозначний лідер команди. Але на такому рівні є багато класних футболістів, які хочуть себе проявити. Втім, однозначно добре, коли в суперника не грають лідери.


- Двох днів після виснажливого матчу проти Фінляндії нашій команді буде достатньо, щоб відновитися?


- Безумовно, для повноціннього, якісного відновлення цього недостатньо. Але боснійці мали стильки ж часу. І тут хто краще відновиться, той буде домінувати на полі. Але, знову ж таки, в нас є великий плюс – ми граємо на "Арені Львів".


- Гра боснійців будуватиметься навколо Едіна Джеко. Вирішення цієї проблеми – головна запорука успіху для нашої команди?


- Однозначно, з ним треба буде попрацювати, він класний футболіст, добре грає головою. Але, знову ж таки, він вже немолодий, і це не Мбаппе, й не Мессі. Не такого рівня гравець, який може убігти, самостійно все вирішити. Тому ж самому Забарному цілком до снаги закрити Джеко.


- Ваш прогноз на матч?


- Думаю, наша команда переможе з рахунком 2:1.


Фото взято з Instagram ФК «Минай»