10 жовтня 2021 09:22

"На полі була тільки одна команда, яка заслуговує перемоги, і це не Фінляндія". Реакція фінських уболівальників на поразку від України

Фото - Depositphotos.com


Фінські вболівальники залишилися розчарованими грою своєї команди в матчі з Україною. Багато хто відзначають повільність гравців збірної, в якій багато ветеранів і немає легіонерів з топ-клубів. Закликають тренера почати перебудову вже зараз і більше експериментувати, адже з такою нудною грою"Суомі" на чемпіонаті світу все одно робити нічого. Дісталося і арені, на якої проходив матч. "Олімпійський стадіон" був реконструйований, але наявність бігових доріжок та інших "артефактів" тільки лише заважає і дратує поважну публіку.


Тим більше, що в Європі є куди більш успішні приклади реконструкції арен за ті ж гроші. Фіни визнають закономірність успіху української команди, яка діяла агресивно, грала на перемогу і закономірно здобула її. Нижчий Вашій увазі пропонуємо традиційну добірку думок уболівальників суперник:


Erkkik: перемогли найкращі. Не думаю, що результат дає привід міняти тренера, коли рівень гравців такий. Мало хто з фінських футболістів виступає на міжнародному рівні в дійсно сильних клубах. Можливо, Фінляндія і зробила крок вперед в останні роки, але інші просунулися ще більше. Окрема тема - наш "Олімпійський стадіон". Успішні футбольні країни також вкладають кошти в реконструкцію старих арен ("Уемблі", "Сан-Сіро"...), які, фактично були побудовані з нуля. А ось наш "Олімпійський стадіон" - це дорогий музей, і він не призначений для футболу, в чому всі могли переконатися в матчі з Україною.


Arvid: коли рівень індивідуальної майстерності фінських гравців навіть не досягає середнього європейського рівня, складно розраховувати на успіх команда. Фінляндія виявилася слабшою за свого суперника у всіх компонента. Наша ідея полягає в тому, щоб добре оборонятися і вибивати м'яч куди подалі. Але якщо рівень виконавців низький, неможливо навіть мріяти про високі завдання.


Haikii: поясніть мені, чому українські футболісти переміщалися по полю як молоді скакуни, в той час як фінські футболісти ледь волочили ноги, немов перед цим вже провели на полі 90 хвилин?!


Ibobo: не стадіон, а якийсь Антикваріат для літніх людей. На ті ж гроші, які пішли на реконструкцію нашої арени, в Стокгольмі був побудований сучасний стадіон на 50 000 місць-зручний доступ, достатня кількість туалетів і точок обслуговування, дах над головою, без бігових доріжок, без стовпів, що закривають огляд ... Фінляндія як і раніше залишається країною, що розвивається у футболі.


Karkki_a: Україна вела дуже ризиковану гру, але Фінляндія нічого не зробила для того, щоб скористатися цим шансом. Канерва (головний тренер Суомі) не може змінити тактику, якщо того вимагає ситуація по ходу мата. Фінляндія могла створити великі труднощі для України, якщо б наш тренер не боявся ризикувати.


Johan Nyton: Командам рівня збірної Фінляндії нічого робити на чемпіонаті світу. Краще не потрапляти туди з такою грою. Принаймні, я не хочу дивитися матчі, в яких Фінляндію будуть обігравати з рахунком 5:0.


Hubba Bubba: не згоден з тими, хто каже, що таким маленьким країнам, як Фінляндія, не варто навіть намагатися виходити на турніри рівня чемпіонату світу, де грають найсильніші. Потрапити у фінальний турнір - про це мріють всі держави. І не просто мріють, а докладають для цього максимум. У міжнародному спорті, де кожне держава вкладає в спорт багато коштів, домогтися успіху складно, але не неможливо. І це в історії футболу вже було доведено багато разів. Програно один матч, а не весь бій. Потрібно залишатися з командою, а не розповідати, що у нас є тільки хокейна збірна.


Akitsugu: не розумію, чому б не виставити в Напад молодих хлопців: Йенсен, Форсс, Валакари... Канерва ж раз по раз тягне до складу своїх любимчик. У підсумку Україні навіть не довелося грати на повну котушку. Було видно, що наша команда в атаці діяла занадто м'яко, а в обороні помилялася в простих ситуаціях. Україна не творила ніяких чудес, але легко розбиралася з нашою обороною. Коли Фінляндія така відкрита, Добра, скромна і... м'який – супернику навіть напружуватися не потрібно.


kari ve ke: я був цього вечора на стадіоні і можу сказати, що наші грали занадто повільно. На полі була тільки одна команда, гідна позитивного результату, і це була не Фінляндія. Повільність в ногах, неточність в передачах, шлюб в завершенні атак, помилки в обороні і т. д.


Joppe: занадто багато метушні в центрі поля і мало гостроти попереду. Україна виглядала явно більш гостріше в командних діях і більше атакувала. У нас же була відсутня стратегія, так і не зрозумів, за рахунок чого тренер хотів перемогти. Розчарований, так як очікував від Фінляндії набагато кращої гра.


Mastodontti: перемоги не отримують, а їх вигризають. В цьому різниця між переможцями та переможцями.


Mediapeliä: Україна дійсно була хорошою. Вони могли забити набагато більше голів, але не завжди приймали вірні рішення біля наших воріт. Що щодо оборони збірної Фінляндії, то вона виглядала повністю розгубленим. Також зазначу дивні заміни. У Ніссіля є свої плюси, але він постійно знаходився спиною до воріт. Час Араюури і Тойвио добігає кінця. Тепер тренери не обмежені в експериментах і адже друге місце для нас вже навіть не мрія...


TeeJii: для таких матчів нашої збірної не вистачає індивідуального майстерність. Нескінченні передачі від гравця до гравця насправді не мають ніякого толку, так як не знаходиться лідера, який може проявити ініціативу і взяти відповідальність на себе. Ми вже проходили це на чемпіонаті Європи. Сіра збірна, невиразна гра.


MorienteZ: чому кращий півзахисник Фінляндії Петтері Форселл не потрапляє до збірної? Цим питанням задаються багато вболівальників.


Kettari: що хорошого в тому, що ми контролювали м'яч Більше України (55% - 45%), якщо це в основному відбувалося в центрі поля? Україна проводила значно ефективнішу третину атаки, ніж наші хлопці. Фінляндія зіграла непогано, але нам просто не вистачило якісного матеріал.


Sen Sor: зрештою, це не розчарування. Фінляндія ніколи не була і не буде футбольною країною. Тільки в окремі моменти ми можемо на щось розраховувати.


riivari50: зрозуміло, що всім хочеться бачити агресивний футбол, але рівня Фінляндії не вистачає ні на що, крім колючого захисту. При такому обмеженому матеріалі логічно, що пік був досягнутий давно і зміна тренера не допоможе. Навіть якщо тренер придумує кращі рішення, для їх реалізації потрібен матеріал, а Фінляндії його катастрофічно не вистачає.


Unski: Україна, хоча і добре виступила на Євро, грала набагато слабкіше, чим може. Фінляндія повинна була порівнювати рахунок. Але так буває: виграє той, хто більше цього хоче.


Mkts: слід пам'ятати, що збірна СРСР в 80-і роки складалася в основному з українців, і, крім кращого тренера в світі, Рінуса Міхелса, був Валерій Лобановський-сплячий гігант футболу. Маркку Канерва виконав відмінну роботу, але чи залишилася у нього мотивація? Новий тренер і зміна поколінь? Мені важко сказати.


Leijonatar: завжди одне і те ж. Занадто старі і занадто повільні виконавці для такої гри. Україна явно вирішила тиснути на Райтала, як на найслабшу ланку у фінському захисті. Лам погано переміщається, а Камара грає занадто високо через що Фінляндія не створює руху в центрі поля. В якого гравця не ткни – одне розчарування. І перспективи не видно.


Jaagobbi: подивіться яка різниця в рівні гри. Фінська збірна потребує великого реформування. І зараз саме час для змін. Україна перемогла заслужено.


Candy_a: Не потрібно бути великим фахівцем у футболі, щоб побачити, наскільки повільним виглядав наш захист. П'ять чоловік стоять поруч з гравцем збірної України, але він спокійно розгортається і б'є по ворота. Сучасний футбол потребує руху та енергії, а де ж наша молодь?! Грають ветерани, за здоров'я яких іноді стає страшно. Я розчарований.