29 вересня 2021 13:19
1

Артем ЯШКІН: "Вірю, що Луческу щось придумає..."

Сьогодні Динамо на виїзді зіграє другий матч групового раунду Ліги чемпіонів сезону-2021/2022 проти Баварії. Про те, що чекає команду Мірчі Луческу в Мюнхені zbirna.com дізналася, поспілкувалася з колишнім півзахисником біло-синіх Артемом Яшкіним.


- Артем, перед візитом Динамо до Німеччини, найчастіше трапляються думки про те, скільки гості пропустять. Практично ніхто не вірить в позитивний результат для біло-синіх. Ви якої думки?

- Я вірю, що Динамо багато не пропустить (посміхається). Баварія один з найсильніших клубів Європи. Але знову ж таки, я вірю, що досвідчений наставник Мірча Луческу щось зможе придумати, щоб у нашої команди були шанси хоча б на нічию. Ось, до речі, Шериф зміг обіграти Реал, тому є приклад для наслідування. Може, і у Динамо буде привід порадіти після матчу.


- У Мюнхені Динамо не допоможе Буяльський. Це серйозна втрата для киян?

- Без сумніву. На даному етапі Динамо без Буяльського зовсім інше.


- Динамівцям напевно доведеться багато бути без м'яча. Хоча у внутрішніх змаганнях все навпаки. Це може стати проблемою для киян?

— Звичайно. Якщо часто стикатися з такими сильними опонентами і мати досвід гри від оборони, то було б набагато простіше. Подивитися.


- Поразки в Суперкубку України не відбилося на психологічному стані динамівців?

- Думаю, навпаки, тільки розлютило команду. До того ж за мотивацією Суперкубок не можна порівняти з Лігою чемпіонів. І Шахтар це не Баварія…


- У чому може бути козир Динамо в цьому поєдинку?

- (Після паузи.) Баварія може не до кінця налаштуватися. Було б непогано, щоб і фарт був на боці української команди.


- В атаці корисніше буде Шкурин або Супряга?

- При 70-ти відсотках ігрового часу в захисті, корисніше був би Супряга з його швидкістю. Але якщо говорити глобально, то краще Бесєдін, який може зачепитися за м'яч, і добре діє при обороні, але, на жаль, Артем травмований.


- Якби вам потрібно було дати установку команді перед таким матчем з трьох слів, що це були б за слова?

- Терпіти, терпіти і ще раз терпіти.


- Нічия для Динамо-позитивний результат?

- При нинішніх розкладах це був би успіх.


Сергій ДЕМ'ЯНЧУК


реально, толково