23 вересня 2021 10:23
2

Сергій НАГОРНЯК: "Незважаючи на закономірну перемогу, "Шахтар" аж ніяк не безгрішний"

Підбити підсумок поєдинку за Суперкубок Шахтар - Динамо (3: 0) Команда1 попросила екс-півзахисника Дніпра і збірної України Сергія НАГОРНЯКА.


- Сергію Миколайовичу, матч був хорошого європейського рівня?


- Динамічний, живий вийшов поєдинок. Прийшло багато вболівальників. Думаю, ця зустріч нікого не залишила байдужим. Було гаряче, але важливо, що емоції не вдарили через край.


- Рахунок по грі?


- Все могло піти по-іншому, якби динамівці використовували свої моменти в дебюті матчу. Але так як події розгорталися після 25-ої хвилини, то все по ділу. Забивши гол, Шахтар трохи перебудувався. У Де Дзербі досить швидких футболістів, щоб ловити Динамо на контратаках. Доказом чого стали голи на 54-й і 61-й хвилинах. Видно, що наставник гірників робить висновки після невдалих поєдинків.


- Вирішальним у поєдинку став другий гол Шахтаря?


— Так. Після цього м'яча, здалося, що динамівці надломилися психологічно. Вони намагалися атакувати, навіть були передумови для взяття воріт, проте це була скоріше агонія. На завершення кияни розчарували. Шахтар повністю контролював гру.


- Супряга знову не виправдав надій, якщо не брати до уваги його гольовий момент на 2-й хвилині?


- Тут справа не в Супрязі. Вся команда Динамо не може занести в актив цю гру.


- Шахтарю ця перемога була потрібнішою?


- В якійсь мірі. Звичайно, що команда хотіла реабілітуватися за ганьбу в Лізі чемпіонів у матчі проти Шерифа. До того ж, напередодні поєдинку за Суперкубок у президента гірників Ріната Ахметова був день народження…


- Психологічно цей програш не вдарить по команді Мірчі Луческу?


— Подивимося. Але я не думаю, що це якось має позначитися на потенціалі біло-синіх. Луческу - досвідчений наставник, він зможе в найкоротші терміни привести підопічних в порядок. Сезон тільки почався, вся головна боротьба попереду.


- Через 10 днів суперники зустрінуться в чемпіонаті…


- Припустимо, що сценарій гри буде схожим. Повторюся, Мірча Луческу зробить поправки. Зараз, незважаючи на закономірну перемогу, Шахтар аж ніяк не безгрішний…


Сергій ДЕМ'ЯНЧУК

Що шановні, знову про...рали Київ!
ну вот именно эксперты))) "решающим стал второй гол" ))) сука, экспертиза уровень "двор" )