12 вересня 2021 13:09

Юрій ШЕЛЕПНИЦЬКИЙ: "Луческу вміє приймати нестандартні рішення задля користі команди"

Учора свої останні репетиції перед стартом у груповому раунді Ліги чемпіонів і Ліги конференцій провели Динамо, Шахтар і Зоря.


Екс-захисник національної збірної України Юрій Шелепницький у бесіді з кореспондентом zbirna.com поділився враженнями від побаченого в Харкові, Києві та Львові.


- Перед грою з Рухом Зоря вважалася явним фаворитом хоча б тому, що в минулому сезоні луганці обіграли львів'ян у двох матчах із загальним рахунком 6:0, - сказав Шелепницький. - Правда, тоді біля керма Руху не було досвідченого Леоніда Кучука, який при підготовці до звітного протистояння налаштував своїх підопічних діяти компактно, перекривати вільні зони на своїй половині поля, щоб гості не могли скористатися своїм уже знаменитим ромбом при атаках по центру. Так от, учора луганці на нічию награли, але не більше того.


- Складається враження, що суперники вже адаптувалися до такої побудови Зорі. Чи може вона заскочити зненацька Буде Глімт - опонента луганців у Лізі конференцій?

- На це не варто розраховувати, упевнений, що норвежці теж постараються знайти протиотруту... На мій погляд, родзинка з дій луганців зникла також через те, що не було знайдено рівноцінної заміни лідеру - Владлену Юрченку, який вирізняється креативом саме в завершальній стадії атаки.


- Тоді що б ви порадили головному тренеру Зорі Віктору Скрипнику при підготовці до матчу з норвежцями?

- Наставник краще знає можливості своїх підопічних, але найпростіше - мати у своєму арсеналі ще кілька тактичних напрацювань. Однак я думаю, що луганці не стануть зраджувати своєму стилю. Залишається сподіватися, що виконавська майстерність у підопічних Віктора Скрипника буде вищою, і це позначиться на підсумковому результаті.


- Динамо перед матчем із Бенфікою в Харкові здобуло перемогу малою кров'ю?

- Дійсно, кияни перемогли на класі, хоча я не думаю, що Мірча Луческу залишився повністю задоволеним тим, як пройшла ця репетиція. Надто вже боязкими виявилися футболісти Металіста 1925. У битві з Бенфікою все буде по-іншому. Хіба що у воротаря гостей Дениса Бойка з'явилася можливість довести, що він добре грає ногами. До того ж наставник подивився в ділі тих виконавців, в яких через різні причини не було достатньої ігрової практики.


- На ваш погляд, у поєдинку з португальцями кому Луческу довірить місце на вістрі атаки?

- Швидше за все, Шкуріну, хоча останні матчі за його участю підтвердили, що він більше досягає успіху в підіграванні. Однак за відсутності травмованого Бєсєдіна Шкурін все одно виглядає найкращим за всіх інших форвардів киян.


- Чи можлива поява Вербича або Гармаша в ролі наконечника?

- Мірча Луческу вже неодноразово доводив, що вміє приймати нестандартні рішення задля користі команди. Тому все можливо, але нехай ці загадки розгадують тренери Бенфіки.


- Шахтар вас чимось здивував у зустрічі з Дніпром-1?

- Ні, відкривши рахунок у дебюті, гірники тримали руку на пульсі і в потрібний момент могли додати. Дніпрянам не відмовиш у старанні, але його явно недостатньо, щоб дати бій Шахтарю. До речі, відповідаючи на ваше запитання, зазначу, що донеччани не дозволяли собі вольностей біля своїх воріт. Хочеться, щоб так було і в Тирасполі в матчі Ліги чемпіонів із Шерифом.


Більшість експертів віддає перевагу Шахтареві, проте останнім часом гірники домагаються кращих результатів, коли їх фаворитами не вважають. Залишається сподіватися, що в Тирасполі наша команда не підведе й візьме гору на класі. Надто що від стартового поєдинку в груповому турнірі Ліги чемпіонів залежить дуже багато.


Василь МИХАЙЛОВ


Фото: ТК "Футбол"