9 вересня 2021 10:39

Володимир ЄЗЕРСЬКИЙ: "Жовтень для України буде спекотним"

Підбити підсумок товариського матчу Чехія - Україна (1:1) Команда1 попросила колишнього захисника синьо-жовтих Володимира Єзерського.


- Володимире Івановичу, як вам поєдинок збірної України проти команди Чехії?


- Прикро, звичайно, втрачати перемогу на останніх секундах. Проте, якщо подивитися на склад, то Олександр Петраков дав можливість дебютувати п'ятьом футболістам. Також на поле вийшли хлопці, що не були основними в збірній. Тому, коли команда виходить на поле в такому експериментальному поєднанні, непросто розраховувати на змістовну гру і максимальний результат. Тим більше, що в суперниках була дуже сильна збірна.


Дебют матчу був складним для українців, можна сказати, невпевненим, але завдяки тому, що хлопці обігралися, відразу вдалося повести в рахунку. Цей гол додав впевненості синьо-жовтим. Але наприкінці зустрічі, можливо, втома, звідси і втрата концентрації, дозволили господарям відквитати м'яч. Втім, для нашої збірної і її наставника це був дуже важливий поєдинок у плані інформативності.


- По цій грі, кого б виділили зі складу збірної України?


- Досить впевнено зіграв Денис Бойко, голкіпер не раз виручав команду, і в пропущеному голі воротаря звинувачувати не варто. Продуктивно на атаку попрацював Олександр Тимчик. Олександр Зінченко міг притримати м'яч, розгорнути атаку, але основна загроза йшла від Андрія Ярмоленка. Але знову ж таки, складно щось вимагати від хлопців, які вперше вийшли на поле разом.


- Як би ви підсумували вересневу кампанію збірної України?


- Олександр Петраков в непростий момент взяв на себе відповідальність очолити національну команду. Проте, в двох офіційних матчах команда виглядала збалансовано. Синьо-жовті домінували і вели гру в Казахстані, але зовсім трохи не дотерпіли і втратили два важливі очки. Цікава гра вийшла і проти французів, в якій цілком можна було розраховувати не на одне, а на три очки. А товариський матч проти Чехії я б назвав селекційним.


- Які, на ваш погляд, перспективи збірної України у відбірному турнірі ЧС-2022?


- Все в наших руках. Франція обіграла Фінляндію, завдяки цьому синьо-жовті піднялися на друге місце. Попереду три, можна сказати, лобових поєдинки. Тому найважливішим стає найближчий матч проти Фінляндії. Гру, яку продемонструвала збірна України у зустрічі з французами, дає привід говорити про те, що команда Олександра Петракова здатна виконати поставлене завдання, а це пробитися до фінальної частини мундіалю.


Сергій ДЕМ'ЯНЧУК


Фото - УАФ