4 липня 2021 09:00
3

Андрей Шевченко - о своем будущем: "Как УАФ должна будет принимать решение, так и я"

Главный тренер сборной Украины Андрей Шевченко рассказал о своем будущем.


- Останетесь вы тренером сборной Украины?

– Сейчас чемпионат для нас закончился. Мы вернемся в Киев, подведем итоги, отчитаемся за проделанную работу. Как УАФ должна будет принимать решение, так и я. На это есть время, никто никуда не будет спешить. Мы должны отчитаться за проведенный турнир, – сказал Шевченко.

Действующий контракт с Шевченко рассчитан до конца 2022 года.
А я думаю, что Шевченко нужно остаться. Я не вижу других вариантов. Вряд ли будут искать серьезного иностранного специалиста, скорее назначат Маркевича и это опять будет шаг назад. Ребров? Мне кажется, ему нужен крепкий европейский клуб, а не сборная. Во всяком случае, пока. Шевченко тоже нужно было бы начинать с этого, но тут уже прошлое. Тренер сборной и не может научить игроков многому, это не клуб. А проблемы сборной - это недостаток подготовленных футболистов. Сейчас куча итальянцев и бразильцев будет играть в Шахтере, сейчас опять ежегодные сборные в зарях и прочих, арендовцы в ассортименте...
Сховати
Балтача, і підготовлені футболісти теж не беруться ні звідки. В нашій ситуації правий експерт (не пам"ятаю хто саме), який казав, що гравців треба відпускать в європейські клуби. Ті ж Малиновський, Зінченко, Соболь, Яремчук, Макаренко йшли в європейські клуби далеко не зірками.
Балтача, мені здається, все вже вирішено наперед, принаймні вирішували (хоча є варіанти). Доказом першого може бути, нескільки інсайди, скільки слова Станіславовича про мрію збірну і післяугорська кар’єра. АЕК був би об’єктивним кроком вперед, більш-менш міцним клубом для Реброва, але, обравши Аль-айн, він дав зрозуміти всім, що чекає на контракт від УАФ. Ну і сам Шева і Малдера говорили про мрію тренувати Мілан, якщо не вже, то колись потім. Але тут, об'єктивно, все таки, з провалом збірної їх туди зараз просто не покличуть, плюс там Піолі успішно сидить. І тут виходить, що вони або будуть вибирати інший клуб, в шо мало віриться, або далі будуть зі збірною. В другому випадку чую хтось сильно образиться на павелко далеко далеко в Еміратах. І от цей варіант також досить імовірний: з новим тренером, Ребровим, це знову реформи системи всіх збірних (рахуйте, прощай Ротань та інші), як було в Динамо колись, перебудова основної збірної і притирання гравців до нової тактики і тренерів, а тут з відбором на чм просто немає часу давати карт-бланш на перебудову, доволі сильний ризик, якщо не програти, то здати позиції, не кажучи, шо комусь в УАФ точно не захочеться вступати насиджене і тепленьке крісло. Тому, получається, зміни не вигідні ні як керівництву, ні ТШ збірної, ані фанам, тільки от не Реброву, якого можуть легко прокинути. От так.

Я правда сам думаю, шо теперішньому штабу потрібно працювати далі, не руйнувати те шо побудовано, але кров з носу потрібні якісь зміни в молодіжках, щоб гравці були підготовлені до тактики основної збірної, шо головне, шоб більше ніяких ротанів з купленими дипломами (але в це слабо віриться з павелкою і ко)