3 червня 2021 14:20
2

Евгений КРАСНИКОВ: "С самого детства было видно, что Судаков станет футболистом серьезного уровня"

Євген Красніков – колишній спортивний директор Металіста, а нині власник ФК Метал – розповів про Георгія Судакова. Одного з найбільш обговорюваних футболістів, які їдуть на Євро у складі збірної України.


«Судаков – це поєднання таланту, інтелекту, працьовитості та відповідальності. Хлопець, який заради прогресу готовий днями проводити час на футбольному полі. За доби Ярославського ми серйозно взялись за розвиток молоді і робили все, щоб зібрати найкращих. У академію Металіста Жора Судаков потрапив у 10 років. І був більше 4 років. Працював з тренером Максимом Можаєвим.


З самого дитинства було видно, що він стане футболістом серйозного рівня. На всіх турнірах він був у лідерам по забитих голах та асистах. Також відзначу його креативні виконання стандартів.


Я залучений до всіх процесів у клубі, тому добре пам’ятаю як Жора постійно проводив час на стадіоні. Якщо не було тренування, він все одно відпрацьовував та вдосконалював техніку з партнерами чи самостійно.


В юності Жора був яскраво вираженим гравцем атаки. Тепер значно розширив свій арсенал та може зіграти в центрі поля з глибини. Добре проявляє себе і при відборі м’яча. В школі Металіста він був плеймейкером через якого будувалась гра команди. Це футболіст якого ми готувати під яскравий комбінаційний футбол, в який грав Металіст.


Коли у нас в клубі почались проблеми, Судаков переїхав до академії Шахтаря. І правильно зробив, бо в Харкові почались великі проблеми у футболі. Я вважаю, що якби був Ярославський, ми б такого футболіста не відпустили.


Радий бачити Судакова у збірній України. І приємно, що головний тренер збірної України Андрій Миколайович Шевченко оцінив потенціал та майстерність Жори Судакова. У нього велике майбутнє».

Кротяча натура видає себе ще змалку,її видно неозброєним оком відразу.Хтось приєднується до кротів і набуває її,а тут пацанятко отримало сферу до ніг і всі чорно-рижі в один голос вигукнули:"та це ж продовжувач традицій Срнів та їх подібних,берем і виховуєм в своєму стилі !!!"
Заменить фамилию Судаков на Коваленко. И где то я такую статью уже читал.