23 травня 2021 17:16

ДЮФЛУ U-14. Элит-лига. "Динамо" - МФА "Мункач" 2:1

У суботу, 22-го травня, відбулися матчі 9-го туру другого етапу Еліт-ліги ДЮФЛ.


У рамках цього туру «Динамо» U14 (футболісти 2007-го року народження) вдома, на полі клубної академії на Нивках приймало однолітків із МФА «Мукачево». Нагадаємо, у матчі першого кола підопічні Сергія Беженара та Євгена Лозинського святкували перемогу з мінімальним рахунком 2:1. Непросто їм було й у сьогоднішній зустрічі. Хоча вони захопили ініціативу з перших хвилин та чинили тиск на ворота суперника, але пропустили першими. Утім, у підсумку динамівці здобули перемогу – 2:1, забивши двічі в першому таймі.


«Біло-сині» розпочали матч активно, як і їхні старші колеги з команди U16, на початку тайму Ільченко виконав кілька перспективних забігань правим флангом, але не втримав м’яч у межах поля. Натомість гості заробили штрафний удар метрах у 25-ти від воріт, удар вийшов несильним, нічого не віщувало неприємностей, але воротар динамівців Сьомка не втримав м’яч у руках, а Тищук наздогнав його та переправив у ворота, вивівши свою команду вперед.


Якщо до пропущеного м’яча на полі точилася приблизно рівна боротьба, то після нього гра перемістилася до воріт гостей. Спочатку після удару з-за меж штрафного майданчика воротар «Мункача» зміг ліквідувати загрозу, потім спробу Богданова він перевів на кутовий. А вже після подачі від кутової позначки динамівці зрівняли рахунок, коли Попов підхопив м’яч і метрів з 11-ти спрямував його в сітку. Під завісу першого тайму хорошого удару завдавав Човгаленко, але й у цьому епізоді воротар мукачівців зіграв на висоті, відбивши м’яч. Утім, навіть він не зміг нічого вдіяти після того, як кияни заробили штрафний метрах у 20-21 по центру воріт та Редушко майстерно виконав удар, спрямувавши м’яч точно в кут воріт, і «Динамо» повело в рахунку.


Щойно розпочався другий тайм, господарі могли забивати ще раз – хороший момент був у Попова, але йому трохи не пощастило. Надалі мукачівці перехопили ініціативу та створили кілька небезпечних моментів біля воріт Сьомки. У деяких епізодах м’яч був дуже близьким до того, аби опинитися в сітці, але пролітав у кількох сантиметрах від стійки. У відповідь ледь не відзначився Дехтяр – м’яч після його удару зліва «облизнув» поперечину та вилетів за межі поля. А після ще однієї подачі Дехтяря Редушко головою послав м’яч вище воріт.


Решту часу до фінального свистка кияни провели біля воріт суперника. Букатий, Драган, Редушко – ось далеко не повний список гравців, які мали можливості відзначитися, але воротар «Мункача» не підвів. У виконанні суперника запам’яталися кілька гострих контрвипадів, але удача була на боці нашої команди. Також відзначимо удар Бурлакова в стійку перед фінальним свистком – словом, поєдинок вийшов дуже напруженим та цікавим.


Нагадаємо, свій наступний матч у рамках другого етапу Еліт-ліги ДЮФЛ «Динамо» U14 проведе за тиждень, у суботу, 29-го травня, коли в заключному, 10-му турі на виїзді зустрінеться з львівською ДЮСШ «Карпати», яка весняну частину сезону проводить під назвою «Карпати-Рух».


ДЮФЛУ. U14. Еліт-ліга. Другий етап. 9 тур


«Динамо» - МФА «Мункач» - 2:1 (2:1)


22.05.2021. Київ. НТБ «Динамо» на Нивках


«Динамо»: 1. Сьомка, 2. Рибак, 5. Варивода (14. Михайленко, 46), 3. Білий, 4. Дехтяр, 18. Озимай (10. Драган, 36), 6. Човгаленко, 8. Попов (17. Бондар, 39), 11. Редушко, 7. Ільченко (16. Букатий, 52), 13. Богданов (20. Бурлаков, 49).


МФА «Мункач» (стартовий склад): 1. Сташків, 3. Теплюк, 2. Яворський, 13. Сливчук, 6. Дмитрук, 5. Федоров, 7. Коляда, 9. Угринчук, 8. Шнайдер, 10. Молнар, 11. Тищук.


Голи: Попов (22), Редушко (35) – Тищук (12).


Попередження: Човгаленко (12) – Тищук (42).