9 квітня 2021 08:03
1

Михаил Кополовец - про "конкретного" президента "Миная", почему ушел Кобин и чего ждет от Милевского

Спортивний директор "Минаю" Михайло Кополовець розповів Footboom, як почуває себе після нещодавнього завершення кар’єри футболіста і про загальну атмосферу в клубі останнім часом. А також подилився думкою, чому не забиває Артем Мілевський.


- Я був готовий до цього, я вже хотів закінчувати грати. Звичайно, хотілося, щоб це було по-іншому, з уболівальниками. В мене були певні доповленості з Василем Кобіним. Але він пішов, змінився тренер, і в мене зник стимул тренуватися. Тим більш, що новому тренеру потрібні молоді гравці, і я в цій ситуації більше не хотів комусь заважати в футбольному плані. Там, де я хотів зіграти, я зіграв, тому вже й прийняв рішення далі не грати.

Крім того, я думав, що в нас буде інша ситуація, що ми будемо щось вигравати, ставити якісь серйозні завдання, я буду виходити на певний час на поле. Врешті решт, зіграю якійсь прощальний матч. Але реальна ситуація наразі така, що не до прощальних матчів, не до експериментів – треба рятувати команду. Тому я і планую повністю зосередитися на роботі спортивного директора.

- Те, що Кобін залишив клуб, вважаєте логічним, справедливим?

- Вася сам виявив бажання піти, це було, в першу чергу, його рішення. В нього були проблеми вдома – мати захворіла на коронавірус, три дні була в реанімації в дуже тяжкому стані. Зараз вже трохи легше, але вона продовжує залишатися в лікарні. Зрозуміло, на нього був колосальний тиск, він був на емоціях. І що важливо – він про це тоді навіть нікому не сказав. Врешті решт, сталося те, що сталося.

Звичайно, Вася багато зробив для цієї команди, але є ситуації, коли потрібно перезавантаження. Те, що в нього і в керівництва не співпали думки щодо антикризових плінів – так, були певні моменти. Але рішення піти з клубу приймав він сам.

- Зараз із Кобіним спілкуєтесь?

- Звичайно. Ось буквально позавчора бачилися. Він, в першу чергу, мій друг. І неважливо, тренер він чи ні. Ми завжди дружили і завжди один одного підтримуємо.

- Який в нього наразі настрій? Дещо вже заспокоївся?

- Він трохи осунувся, навіть на лице помінявся. Зрозуміло, коли є команда, коли постійно думаєш, аналізуєш. Тим більш, він така людина, яка не спить ночами, багато передивляєтся матчів. Але зараз вже він трохи відпустив ситуацію, в нього все нормально, Принаймні те, що я бачу. Трохи відпочине і думаю, що далі все увійде в нормальную колію.

- Якщо про команду, то яка наразі атмосфера в "Минаї" після останніх подій навколо клубу?

- Все гаразд, немає ніякої паніки. Хлопці налаштовані битися.

- Фінансова ситуація яка?

- Жодних проблем зараз немає, всі поточні виплати здійснено. Знаючи нашого президента, я впевнений, що їх не буде. Він людина конкретна, чесна. Скільки я працюю з командою, жоден футболіст ще не уїхав з клубу з незакритими боргами. Думаю, так і залишиться.

- Яке ставлення в жителів регіону до ситуації, яка виникла? Свого часу ви сказали про ризик масового від’їзду дітей в Угорощину, якщо зникне клуб. Яка ситуація зараз, батьки не забирають документи зі спортшколи?

- Ні, ніхто нічого не забирає, наскільки мені відомо, поки все спокійно. Але не все в клубі вирішую я.

- Врешті решт, якщо вже власне про футбол, то не можу не спитати про Артема Мілевського. Він поки що не забив жодного голу за "Минай", але як блогер нагадує про себе постійно. Наскільки він взагалі виправдовує свою присутність в клубі?

- Артем – публічна людина і, наскільки я розумію, після футболу він вже буде займатися приблизно такою діяльністю, зараз просто себе готує до цього. Звичайно, хочеться, щоб він допоміг нашій команді, щоб забив. І він сам цього дуже хоче, старається, тренується. Це легенда, з нереально крутим досвідом, біографією. Але треба розуміти, скільки вже йому років. Є певні реалії, він вже не може літати, як колись. Подивимося, як буде далі. В будь-якому випадку, я дуже радий, що познайомився з такою людиною, що він є в нашій команді.

Евгений Савчук


Фото - ФК "Минай"

Ему же запретили давать интервью. Что пошло не так?